Joanna Jedrzejczyk most nem a csapatát, hanem orvosát okolja a vereségért
MMA

Joanna Jedrzejczyk most nem a csapatát, hanem orvosát okolja a vereségért


Magát még mindig nem okolja.


CSakúgy, mint anno Ronda Rousey, a lengyel Joanna Jedrzejczyk (még mindig copyzom a nevét, evvan.) is megállíthatatlannak tűnt. Ott tartottunk, hogy egy kihívója sem hozta lázba az embereket, mindenkiről azt gondolták, hogy a bajnok ellen semmi esélye sincs. Már arról volt szó, hogy a szalmasúlyú felmenne két súlycsoportnyit, hogy újabb kihívásokat állítson maga elé és hogy újabb bajnoki öveket csatolhasson derekára.

Aztán jött Rose Namajunas, és megkóstoltatta Joannával a vereség iszonyatosan keserű ízét, ami romba döntött mindent.

A szép 14-0 mérlegből 14-1 lett, a trónról letaszított királynő pedig azt mondta, azért veszített, mert majdnem belehalt a fogyasztásba, és hogy csak egy baleset volt az egész, a blamát rákente a dietetikusaira. Magát egyszer sem okolta a történtekért. Most más bűnbakot talált:.

“Tudom, hogy ebben a sportban egyszer veszít, máskor nyer az ember, de azt is tudom, hogy legutóbbi meccsem azért nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, mert a csapatom hibázott. Az orvos, aki nagy szerepet játszott abban, hogy éreztem magam a meccs előtti 30 órában, hibázott. A fogyasztásnak igenis nagy hatása van az emberre."És valóban, sajnos a fogyasztás kurva kemény dolog a küzdősportoknál. Az átlagember – sokan még arra sem képesek, hogy megszabaduljanak a hasukon lévő feleslegről, bár azért zavarja őket rendesen – még csak el sem tudja képzelni, mekkora akaraterő és mennyi szenvedés kell ahhoz, hogy valaki befogyjon egy olyan súlycsoportba, amibe "hétköznapi" súlyával nem férne be. Ti már biztos tudjátok, de azért mutatom, milyen egy kemény fogyasztás:
Szóval van benne valami, amit Joanna mond, az ilyenbe simán bele lehet halni, vagy ha nem, akkor sokat vesz ki az emberből, ami azért kellemetlen, mert másnap már meccs van.

Jedrzejczyk és Namajunas másodjára is egymásnak esik, sokak szerint ugyanaz lesz az eredmény, mint első alkalommal.Szólj hozzá