Jamahal Hill sérülés miatt lemondott az övéről, Jiri Procházka már be is jelentkezett érte!
MMA

Jamahal Hill sérülés miatt lemondott az övéről, Jiri Procházka már be is jelentkezett érte!


Rettentő érdekes szituáció alakult ki a félnehézsúlyban.

Pár órája derült ki, hogy Jamahal Hill, a jelenlegi félnehézsúlyú bajnok lemondott az övéről, mert egy kosármeccsen elszakadt az Achillese. Ez egy nagyon lassan gyógyuló sérülés (akár egy évbe is belekerülhet a teljes felépülés, vagy még annál is tovább), ami több hónapra a cserepadra küldi őt. Márpedig ő nem szeretné feltartóztatni az egész divíziót, ezért döntött úgy, hogy inkább megválik a címétől.

Ismerős a történet?

Jiri Procházka, a Jamahal előtti félnehézsúlyú bajnok szintén volt olyan jófej, hogy lemondjon egy súlyos vállsérülés miatt a bajnoki övéről, hasonló felindulásból. Jótett helyébe jót várj: Jirit most kárpótolta a sors, most először fordul elő a UFC történelmében olyan, hogy egymás után két bajnok sérülés miatt adja le az övét. 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jamahal Hill (@sweet_dreams_jhill) által megosztott bejegyzés


Hill mostani lemondása is Procházka tavalyi jótettének köszönhető, hiszen ezt a gesztust nagyon kevesen szokták megtenni:
„Tudom, hogy ajándék volt a címszerzési lehetőségem, kaptam egy sanszot a sorstól, ami egy másik ember szerencsétlenségéből fakadt. Jiri volt a bajnok, de lesérült, és lemondott az övéről, hogy mások megszerezhessék, amíg ő távol van. Hogy ne tartsa fel a divíziót. Hogy az embereknek legyen egy bajnoka addig is. Hogy a nézők továbbra is jól szórakozhassanak. Én is meg fogom tenni ugyanezt."

– közölte Hill, aki valóban megfogta az isten lábát, hiszen Magomed Ankalaev és Jan Blachowicz csodával határos módon döntetlent vívott a megüresedett címért folyó harcban, a UFC pedig ez után adta neki a lehetőséget arra, hogy bajnok lehessen. Ez sikerült is neki, januárban verte meg Glover Teixeirát, a korábbi bajnokot, aki a kora miatt visszavonult azután.

Most felmerül a kérdés, hogy akkor mi legyen a cím sorsa.

Eredetileg a cseh ex-bajnok az augusztus 19-i UFC 292-en kapott volna lehetőséget arra, hogy visszaszerezze az övét Hilltől, de erre nyilván így nem kerülhet sor. Az a helyzet, hogy a bajnoki cím jelenleg üres, tehát Jiri valaki mással csatázhat érte. De akár vissza is lehetne adni neki az övet, mert akkor címvédő bajnokként mérkőzhetne valakivel.

Jiri a Twitteren reagált a hírre, leírta, sajnálja a történteket, de még mindig saját magát tartja bajnoknak, és kész kivárni a Jan vs. Alex mérkőzés győztesét is:


„Jamahal, basszus, sajnálom, hogy ez történt, nagyon vártam a meccsünket. Nagyra értékelem, hogy te is lemondtál a címedről. Ezt a helyzetet csak egy olyan ember élheti át, aki átesett már egy ilyenen. KI a következő? A Blachowicz vs. Pereira győztese? Vagy? ÉNVAGYOKABAJNOK"

Öröm az ürömben, hogy Hillnek a UFC felajánlotta az azonnali címmérkőzést, amint újra egészséges lesz.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá