Jairzinho Rozenstruik egy veretlen dagesztáni nehézsúlyúval bunyózik márciusban, egy UFC főmeccsen
MMA

Jairzinho Rozenstruik egy veretlen dagesztáni nehézsúlyúval bunyózik márciusban, egy UFC főmeccsen


A mai napon, február 9-én jelentették be, hogy az egyik márciusi UFC-gálának főmeccsét két nehézsúlyú contender fogja vívni.

A legutóbb Jailton Almeidától vereséget szenvedő Jairzinho Rozenstruik (13-5) a veretlen Shamil Gazievet (12-0) fogadja majd a ketrec túlsó felén.

Mindkettő olyan figura, hogy átmennék az utca túloldalára, ha szembe jönnének, de sokkal inkább Shamilnak áll a zászló, hiszen ő még senkitől sem kapott ki, ráadásul egy nehézsúlyú dagesztáni fighterről beszélünk – már ez a három szó így egymás után leírva is félelmet kelt az emberben.

Shamil tavaly decemberben mutatkozott be a UFC-ben, méghozzá meglehetősen magabiztosan, Martin Budayt mattolta az első menetben, aki akkor 12-1 mérleggel rendelkezett, ami szintén nem kispályás. Ennek ellenére Buday akkora verést kapott tőle, hogy egyszerűen nem volt kedve folytatni. Érthető.

Egyébként szimpatikusnak tűnik annak ellenére, hogy mennyire ijesztő.

Ő a jövő nehézsúlyú UFC-bajnoka?


A Contender Series-ben fedezték fel Dana White-ék, ahol az első menetben szubolta a veretlen Greg Velascót. Könnyen lehet, hogy a jövőben nehézsúlyú bajnok lesz a UFC-ben, ha így folytatja. És azt kell mondanunk, hogy a nehézsúlyra bizony ráfér egy ekkora tehetség, mert a divízió finoman fogalmazva nincs épp túl jó állapotban.

A 33 éves fighter nemcsak a birkózására bízza a mérkőzéseket, ugyanis 8 KO-s győzelme van, egyszer nyert pontozással, és három embert szubolt az eddigi pályafutása során. A közel-kelei Bahreinben él, és a KHK MMA Team-ben edz, amelynek tagja volt Islam Makhachev is.

Khabib édesapja, Abdulmanap Nurmagomedov (RIP) tanítványa volt ő is. Már amatőrben is voltak sikerei, több bajnokságot is nyert az IMMAF égisze alatt. 2020-ban lett profi, tehát egy nagyon aktív fighterről beszélünk, aki átlagban évi négyszer bunyózik. Ez brutális mennyiség egy nehézsúlyútól!

Rozenstruik lesz az eddigi legkeményebb ellenfele, bár ha az amatőr mérleget is belevesszük, akkor kettejük közül Gaziev a tapasztaltabb MMA fighter, hiszen amatőrben is volt 11 mérkőzése (kétszer kapott ki, amatőr karrierje legelején, 2018-ban). A korábbi kick-box bajnok már ötször vívott főmeccset a UFC-ben, ami már önmagában óriási teljesítmény.

A szóban forgó Rozenstruik vs. Gaziev gálát Las Vegas-ban rendezik, mutatjuk az étlapot:

Jairzinho Rozenstruik vs. Shamil Gaziev
Muhammad Mokaev vs. Alex Perez
Yanis Ghemmouri vs. Vinicius Oliveira
Abdul-Kareem Al-Selwady vs. Loik Radzhabov
Eryk Anders vs. Jamie Pickett
Joel Alvarez vs. Ludovit Klein
Javid Basharat vs. Aiemann Zahabi
Josefine Knutsson vs. Julia Polastri
Brendon Marotte vs. Mohammad Yahya
Tyson Pedro vs. Vitor Petrino
Stephen Erceg vs. Matt Schnell
Christian Duncan vs. Claudio Ribeiro


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá