Itt van Frank Mir válasza az USADA eltiltására

Itt van Frank Mir válasza az USADA eltiltására


Továbbra is tagadja a tiltott szerek tudatos használatát.Frank Mir szerint az USADA összevissza beszél, miközben ő folyamatosan kitart egy bizonyos vélemény és sztori mellett: tagadja, hogy szándékosan tiltott szerhez nyúlt. Múlt héten derült ki, hogy az USADA két évre (visszamenőlegesen, 2016. április 8-tól) eltiltja a versenyzéstől az egykori nehézsúlyú világbajnokot, amiért anabolikus szteroidot (DHCMT) találtak több mintában is, amit tőle vettek.


Az eset eléggé rendhagyó, hiszen a tavaly február 5-én vett minta először negatív lett az USADA szerint, aztán bejött egy új eljárás, ami már pozitív eredményt jelzett, és ugyanezt az anyagot találták egy később, március 20-án szedett mintában is.
“Folyamatosan, az elejétől kezdve tagadtam, hogy tudatosan bármi olyat szedtem volna be, ami szembemegy az USADA irányelvivel. Az USADÁnak ezzel szemben két verziója is van az ügyemről. Elég idegesítő, hogy az USADA-nál most azt mondják, hogy meggondolták magukat, és a februári tesztre, amire először azt mondták, hogy negatív lett, most rávágják, hogy mégis pozitív."Hozzá tartozik a történethez, hogy korábban Frank Mir-nek kivételesen megengedték, hogy TRT-t (tesztoszteron pótló terápiát) használjon, de ezt egy ideje tiltják már a UFC-nél.
"Még idegesítőbb az, hogy azt mondták, a talált anyag akár két éve is bekerülhetett a szervezetembe, vagyis akkoriban, amikor az USADA mai szabályai még nem voltak érvényben, én pedig legálisan tesztoszteron pótló terápiában részesültem.” – írta Mir a Facebookon.A most 37 éves Mir (18-11) nagyjából jövő ilyenkor már kaphat meccset a UFC-nél, de az idő ellene dolgozik. Már tavaly is arra kérte a UFC-t, hogy engedje őt el, hogy valahol máshol harcolhasson, de kérésének nem tettek eleget.


Az ex-világbajnok tavaly, március 20-án harcolt utoljára, ellenfele Mark Hunt volt, aki a védjegyének számító elsétálós kiütéssel végezte őt ki az első menetben. Epekedve várjuk, milyen végkifejletet hoz a Frank Mir vs. USADA csata.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá