Itt az újabb nagyszájú szigetországi, aki le akarja igázni az MMA-t
MMA

Itt az újabb nagyszájú szigetországi, aki le akarja igázni az MMA-t


Paddy Pimblett a brit Conor McGregor akar lenni, Michael Bispinget már le is savazta.


A tucatnyi szétvarrt, kopasz faszacsávó között Paddy Pimblett úgy néz ki, mint egy kiskamasz hippi, akit legszívesebben elzavarnál fodrászhoz, de ne ítéljünk elsőre, a csávó egy állat.

21 évesen még fiatalnak tűnhet, de már sok mindent elért a ketrecben. A 9-1-es mérleggel rendelkező liverpooli srác Johnny Frachey-t legyőzve szerezte meg Cage Warriors szervezet pehelysúlyú címét. Különleges tehetségének és magával ragadó személyiségének köszönhetően az MMA egyik legígéretesebb újoncának tartják. A címszerzés utáni pillanatok már most legendásak:

Karrierje talán azért ilyen meggyőző eddig, mert sosem a biztonságra játszik. Mint minden feltörekvő bunyós, ő is a UFC-be vágyik, és tudja, hogy ezt csak izgalmas meccseken keresztül érheti el. A Cage Warriors égisze alatt öt hónapon belül vert meg három jegyzett bunyóst, ami nem semmi eredmény. Az itt megszerzett pehelysúlyú öv többek között Conor McGregornak is megváltotta a jegyet a UFC-be, hiszen ő volt a szervezet sztárja 2012 és 2014 között, és valószínű, hogy "Paddy the Baddy" is folytatja ezt a trendet.

A keménycsávó imidzset erőltető trashtalker McGregorral ellentétben Pimblett megközelíthető, kedves srác és az ő vonzereje éppen ez. Mikor párhuzamot vontak közte és a Notórius között, ezt felelte:
Egyáltalán nem őt követem. Már azelőtt az volt a célom, hogy az első legyek a UFC-ben, aki egyszerre két súlycsoport bajnoka, hogy ő elkezdett volna beszélni erről. Senki nem példaképem, a magam embere vagyok. Tudom, hogy meg tudnám verni.

Ezen a kijelentésen sokan mosolyognak, de ne feledjük, hogy akkor is nevetett mindenki, mikor 2012-ben McGregor azt mondta, meg fogja verni José Aldo-t. Ugyan Pimblett nem olyan jó ütő, mint az ír, de ezt kompenzálja elképesztő hajlékonysága és lehengerlő támadógrapplingje, melynek eredményeképpen profi győzelmei felét nyerte kopogtatással. Kisfiús kinézete elmondása szerint inkább előnyére válik:
Sokan alábecsültek, mert úgy nézek ki, mint egy 12 éves, de a meccs után már tisztán láttak. Nem az számít, hogy 12 vagy 40 évesnek nézek ki, hanem hogy a világ legjobbja leszek öt éven belül.

A kérdés tehát nem az, hogy a UFC leszerződteti-e az ifjú titánt, hanem az, hogy mikor, de Pimblett még nagyon fiatal, nem kell aggódnia. Meggyőződése, hogy annak ellenére, hogy Michael Bisping személyében megszületetett az első brit UFC bajnok, az MMA nem a Gróf, hanem miatta fog Angliában igazán mainstream szintre emelkedni.
Hogy őszinte legyek, nem tisztelem Bisping-et. Elfelejtette, honnan jött. Elvileg büszke arra, hogy Manchesterből jött, de már nem úgy beszél, mint egy manchesteri. Ő már amerikai.

Paddy Pimblett november 12-én védi meg először pehelysúlyú övét az Ultimate Fighter 22-ben feltűnt veterán, Julian Erosa (16-3) ellen.Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá