Itt a hétvégén érkező Mike Tyson vs Roy Jones Jr. szabályrendszere

Itt a hétvégén érkező Mike Tyson vs Roy Jones Jr. szabályrendszere


Az 54 éves Mike Tyson és a három évvel fiatalabb Roy Jones Jr. régóta várt bokszmeccsére a hétvégén, november 28-án sor kerül. Mivel bemutató mérkőzésről lesz szó, különleges szabályokat kell betartania mindkét legendának.

Összegyűjtöttük a legfontosabbakat:

  • nem lesznek hivatásos pontozóbírók, korábbi bokszbajnokok fogják pontozni otthonról, de nem a szokásos szabályok alapján, és a meccs végén nem hirdetnek győztest, de mindketten kapnak egy bajnoki övet

  • a korukra lévő tekintettel 2 percesek lesznek a menetek, ebből összesen 8-at láthatunk

  • 12 unciás kesztyűkben zajlik majd a találkozó

  • ha bármelyikük arcán egy mélyebb vágás, sérülés keletkezik, a meccsnek vége

  • nem lesz rajtuk fejvédő


Mindkét bokszolót doppingellenőrzések sora alá vetették az elmúlt időszakban (a marihuána használatát megengedik nekik), ezzel próbálják kizárni a csalás lehetőségét.

Fun fact: tavaly szeptemberben az akkor 57 éves Julio Cesar Chavez is visszatért egy bemutató mérkőzés erejéig, de ő csak 4 menetet vállalt, és volt rajta fejvédő. Ez a mostani tehát kompetitívebb lesz egy kicsit – és már a Chavez meccsen is voltak keményebb találatok:A meccset a Kaliforniai Állami Atlétikai Bizottság szankcionálja, ennek feje, Andy Foster vagy 4-szer kiemelte egy friss interjúban, hogy ez egy bemutató mérkőzés lesz, nem a versengésen van a hangsúly, hanem a szórakoztatáson – hogy tudják az emberek, mire számítsanak.

Foster hozzátette azonban azt is, hogy simán benne van a pakliban egy esetleges kiütéses győzelem.

Tyson és Jones videói alapján biztosak lehetünk benne, hogy legalább a felkészülést vérkomolyan vették mindketten. Hogy "élesben" mi lesz, azt nem tudni, Tyson állítólag már megváltozott így "öreg" korára, már nem az a bajkeverő botrányhős, aki régen volt. Ettől még lehet, hogy elveszti az önuralmát a ringben, és elszabadul a pokol...


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá