Irán kivégzett egy bajnok birkózót

Irán kivégzett egy bajnok birkózót


Tegnap előtt, minden bizonnyal egy koncepciós per keretein belül, kötél általi halálra ítélték Navid Afkari birkózót. Afkari 27 éves volt, nemzeti bajnoki cím birtokosa.

2018-ban részt vett a kormányellenes tüntetéseken, ennek apropóján született meg a per is. Kiszivárgott anyagokból lehet tudni, hogy kínvallatással késztették rá, hogy beismerje egy biztonsági őr megölését. Az ügyvédje szerint, az ellene bizonyítékként felhozott videó a valódi bűncselekmény előtt egy órával lett rögzítve, a biztonsági őr meggyilkolásáról nincs létező felvétel. Két testvérét, Vahidot és Habibot is elítélték, egyiküket 54, másikukat 27 év börtönre.

Afkari nagy népszerűségnek örvendett hazájában. A családja nemzetközi segítséghez is fordult, szinte minden nagyobb sajtóorgánum cikkezett az esetről, több szervezet is nyílt levélben kért kegyelmet Afkarinak, többek között Donald Trump és Dana White is megpróbált beavatkozni, sajnos mind hiába. Az alábbi videóban Dana reagál a történtekre a hétvégi UFC gála sajtótájékoztatóján:Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá