Hoppá: kiderült, Israel Adesanya majdnem lemondta a bunyót Derek Brunson ellen
MMA

Hoppá: kiderült, Israel Adesanya majdnem lemondta a bunyót Derek Brunson ellen


A UFC 230-on Israel Adesanya nyerte talán a legtöbbet. Páran várták, hogy egy újabb hype-vonat menjen tropára, de ahelyett, hogy a szerelvény kisiklott volna, nagyobb sebességre kapcsolt, és most sebesebben dübörög, mint valaha.


A többszörös kick-box bajnok mesteri munkát végzett az Oktagonban, sebészi pontossággal verte szarrá Derek Brunsont, akinek mindössze két komolyabb szabálysértésre futotta ellene.


A nigériai MMA-s most utólag elárulta, hogy bár teljesítménye flawless volt, a felszín alatt viszont korántsem volt tökéletes minden:
“Majdnem lemondtam a bunyót. De tényleg, két-három nappal a gála előtt majdnem így döntöttem. Bicegtem. Kérdezzétek csak meg Dan Hooker-t vagy bárkit a csapatomból. A térdem iszonyatosan be volt gyulladva, majd mutatok róla videót.


Igazából az édesapám volt az okos, nem én. Azt mondta, tartsak egy hét szünetet, aztán majd meglátjuk, mi lesz, és döntünk a helyzetnek megfelelően. Így is tettem. Három nap múlva egy kicsit jobb lett a térdem. Kaptam bele egy kortizon injekciót pár nappal később, megkérdeztem az USADÁ-t, mit gondolnak, és azt mondták, minden rendben. Később megműttetem, hogy ne legyen vele probléma.

A veretlen harcos egy kis szünetet tart most (megérdemli), de üzent a középsúlyú divíziónak, hogy később erősebb lesz, mint korábban. Mondta, hogy nem pihen sokat, ha a UFC megkeresi egy  szaftos ajánlattal, nem fog ellenállni.

Akár már februárban is láthatjuk őt a UFC 234-en, de ez csak spekuláció.

“Küzdöttem már sérülten korábban is, nem egyszer, éveken át. Még csak 29 éves vagyok, a csúcsformámat nem értem el. Amikor fiatalabb voltam, széttörve is bunyóztam, de ma már okosabbnak kell lennem. De ha túl sok kihagyás van, azt nem szeretem. Muszáj edzenem, a tesztoszteron szintet magasan szeretném tartani. Szóval, középsúlyú mezőny, legyetek résen. Én is résen leszek."

Szólj hozzá