Hivatalosan is egybeolvadt a UFC és a WWE – itt van minden, amit az új cégóriásról, a TKO-ról tudni érdemes
MMA

Hivatalosan is egybeolvadt a UFC és a WWE – itt van minden, amit az új cégóriásról, a TKO-ról tudni érdemes


Dana White immár nem a UFC elnöke, hanem a vezérigazgatója. Egy kalap alá került a UFC és a WWE, innentől együtt alkotják a TKO-t, ami 21,4 milliárd dollárt ér. Mit is jelent ez pontosan a gyakorlatban?Talán a legfontosabb tudnivaló a UFC rajongói számára, hogy az összeolvadás nem lesz hatással sem a mérkőzésekre, sem a gálákra – eddig sem voltak előre lebeszélve a bunyók, és ezután sem lesznek, tehát továbbra is ugyanolyan minőségben és időben nézhetjük a gálákat, mint eddig, ahogyan ezt Dana is elmondta.Nem lesznek WWE-s mérkőzések sem a UFC-s rendezvényeken és fordítva sem, ha valaki emiatt aggódott: a két cég továbbra is a saját dolgával foglalkozik majd, úgy, ahogy eddig is tette, változtatások nélkül.

Azonban az összefonódás hordoz magában bizonyos új lehetőségeket. Lehetővé válik például a „TKO hétvégék" leszervezése. Megszűnik a két cég közötti rivalizáció, most már nem fogják egymás elől „ellopni" a nézőket azzal, hogy direkt egy napra teszik a gáláikat. Mostantól akár két külön napra is időzíthetik a műsoraikat egy hétvégén belül. Ha ez megvalósulna, továbbra is a megszokott időben, (amerikai idő szerint) szombaton rendeznék a UFC-gálákat, vasárnap pedig a WWE jelentkezne a saját showjával, hogy aki esetleg mindkettőt nézné, az meg tudja ezt tenni élőben.

Állítólag a bunyósok is profitálnak majd. Például, a kiöregedett fightereknek pedig pankrátor karriert ajánlhatanak fel a WWE-nél. Ez sokkal egészségesebb, hiszen a WWE-ben nem kapnak ütéseket és rúgásokat fejre, amiből később komoly egészségügyi gondjaik lehetnek. Eddig is volt lehetőségük a UFC-seknek pankrátornak állni (lásd pl. Ronda Rousey), de mostantól ez a folyamat sokkal könnyebb lesz a számukra.

Dana hozzátette, a UFC az összefonódásnak köszönhetően sokkal erősebb ma, mint tegnap volt, és ebből csak jó dolgok sülhetnek majd ki. Mint például a UFC PI, vagyis Performance Institute edzőkomplexumok bővítése (ezekből kettő van jelenleg, egy Sanghaiban, egy pedig Las Vegasban, továbbá készül egy harmadik is Mexikóvárosban).
„A PI-k üzemeltetése és fenntartása nem olcsó mulatság. De úgy hiszem, megérik a pénzüket, mert ezek jelentik a sport jövőjét. Tőlük lesz a sport nagyobb. Fiatalok is itt fognak edzeni, ezekben a sportkomplexumokban, szerte a világon. Lehet, hogy nem lesz belőlük fighter, de az biztos, hogy kötődsz majd valamilyen szinten ehhez a sporthoz." – mondta Dana a PI-król.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá