HIVATALOS Khabib második címvédése!!!
MMA

HIVATALOS Khabib második címvédése!!!
Két héttel ez előtt Poirier élete formáját hozva, egyhangú győzelmet aratott a UFC egyik legjobbja, Max Holloway ellen, aki a pehelysúlyú bajnok, de Poirierel csaphatott össze a Nurmagomedovot eltiltás miatt nélkülöző könnyűsúly ideiglenes címéjért.

Ezt követően Dana White le is nyilatkozta, hogy Poirier kapja a lehetőséget, hogy egyesítse az ideiglenes övét az aktuális bajnok, Nurmagomedov valódi övével. Ekkor még nem volt dátum, nem volt helyszín, csupán szavak, amik azért kételkedésre adhattak okot, mivel Dana White már sokszor nyilatkozott olyat, amiből végül semmi sem lett.

Szóval maradt a remény és csupán bízhattunk benne, hogy Poirier megkapja az egyébként abszolút kiérdemelt lehetőséget és megküzdhet Nurmagomedoval a könnyűsúlyú címért.

Szerencsénkre nem kellett sokat várni, hogy hivatalossá tegyék a két könnyűsúlyú titán összecsapását, melyet végül szeptember 7.-én, Abu Dhabiban a UFC 242 gálájára időzítettek. Dana White ezzel tartotta a szavát és a UFC-ben egyre ritkábban, de végül az elsőszámú kihívó kapta a lehetőséget a címmérkőzésre.

Nurmagomedov ugye veretlen, 27-0 a mérlege és nem túlzás, ha azt mondom, hogy eddig minden akadályt „viszonylag” könnyen megugrott. Amikor már valaki olyan szinten van, hogy az ellenfeleknek az ad némi reménysugarat, hogy Michael Johnson ellen egy bekapott ütés után kibillent az egyensúlyából (ami más harcosokkal minden meccsen megtörténik), vagyis „halandónak” látszik egy pillanatra, az mindképpen azt mutatja, hogy mennyire domináns volt az eddigi teljesítménye.

Azt azonban ki lehet jelenteni, hogy Nurmagomedov még nem volt igazán tesztelve, nem volt még része egy adok-kapok öklözésben, nem tapasztalta még meg, milyen egy mészárszékre hasonlító összecsapás részesének lenni, nem volt még leütve, illetve egy veszélyesnek látszó fojtásból sem kellett még szabadulnia.

Itt jön azonban képbe Poirier, aki az imént felsorolt helyzetekből csillagos ötösre vizsgázna. Volt már kiütve, lefojtva és részt vett rengeteg véres háborúban is, ahol hol veszített, hol nyert. Az elmúlt négy mérkőzését azonban kivétel nélkül hozta, négy volt vagy jelenlegi bajnok ellen és mindegyik összecsapás ott volt az év mérkőzései között. Poirier egy álló bunyós, akinek rendkívül jó a láb és kéz technikája, ami bivaly erővel párosul és egy ütéssel képes a lámpaoltásra. A kondijával sincs különösebb gond, ami még olyan mészárlásokban is kitartott neki, mint amikben Holloway, Gaethje vagy éppen Alvarez ellen vett részt (csak hogy párat említsek).

A kérdések azonban Poirier esetében is ugyan azok, mint Nurmagomedov eddigi összes ellenfele esetében.

Képes vagy védekezni Nurmagomedov birkózása ellen? Az esetleges földre kerülés után, képes vagy felállni? Ha nem, van elegendő szufla a védekezésre és a folytonos nyomás elviselésére? Ha igen, képes vagy állva tartani az összecsapást a menetek végéig? Elég a jiu-jitsud Nurmagomedov „ground and pound” és kontroll alapú földharca ellen?

Ezen kérdésekre eddig egytől egyik nemleges válaszok érkeztek, mind a 27 alkalommal.

Nagyon remélem, hogy szeptember 7.-én igenleges választ is kapunk az imént felsorolt kérdések (legalább) egyikére, mert akkor tanúi lehetünk egy igazán kiélezett és nagyon szórakoztató mérkőzésnek, amiről még sokáig fogunk témázni.Tehát dióhéjban:
Szeptember 7.
UFC 242
Abu Dhabi
Khabib Nurmagomedov vs. Dustin Poirier
Könnyűsúlyú címmérkőzés

Mint ahogy eddig is, nyomassátok a véleményeket, tippeket, megérzéseket és témázzunk együtt akár szeptemberig a mérkőzés esetleges kimeneteleiről.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá