Hivatalos: Eladták az UFC-t
MMA

Hivatalos: Eladták az UFC-t


Conor McGregor egyelőre nem lett társtulajdonos.


Igaznak bizonyult, amiről hetek óta mindenki beszél, és amit Dana White UFC-elnök az utolsó pillanatig tagadott: eladták a UFC-t. A világ vezető MMA-promóciója ma sajtóközleményben tette hivatalossá az adásvételt.


A UFC-t a William Morris Endeavor-International Management Group (WME-IMG) páros vette meg a Zuffától. A WME-IMG egy színészekkel, zenészekkel és sportolókkal foglalkozó ügynökség, egyik kliensük a UFC történetének legnagyobb női sztárja, Ronda Rousey. A WME-IMG mellett a Silver Lake Partners, a KKR és az MSD Capital/MSD Partners befektetőként lesz jelen a továbbiakban a szervezet életében.


A sajtközlemény nem szólt a szervezet áráról, de a friss jelentések megerősítik a korábbiakat, és azt mondják, a promóció négymilliárd dollárba került. A Zuffa 2001-ben még kétmillió dollárért vette meg a UFC-t a Semaphore Entertainment Grouptól. Szóval ez egy igen vastag nyereség. Az adásvétellel jár, hogy Lorenzo és Frank Fertitta távozik a UFC éléről, bár passzív kisebbségi tulajdonosként továbbra is a szervezet részei maradnak. Dana White pozíciója, feladatköre nem változik, továbbra is marad a UFC elnöke.


Az új CEO-k: Ari Emanuel és Patrick Whitesell.


Aki kíváncsi arra, hogy a presek milyen papírízű mondatokat írtak az új és a leköszönő tulajoknak, valamint Dana White-nak, az ide kattintva elolvashatja őket. A UFC tulajdonosváltása egyébként számunkra aligha lesz érzékelhető, maximum abban, hogy a gálák előtt nem a Zuffa logója fog bevillanni, hanem a WME-IMG-é.


A UFC története legnagyobb szabású hetét tudja maga mögött az idei rajongói expóval, és az egymást követő három este megrendezett gálákkal, mely a nagy durranásban, a szombat esti UFC 200-ban csúcsosodott ki. A jubileumi rendezvény minden eddiginél erősebb programmal támadott, a fellépő sportolók minden eddiginél nagyobb fizetést kaptak, és nagyon valószínű, hogy a pay-per-view előfizetési rekord is megdőlt. Szóval elég masszív volt a Zuffa búcsúajándéka.
Szólj hozzá