Hét órán át dolgoztak az orvosok Cyborg koponyáján, de megérte (képek)
MMA

Hét órán át dolgoztak az orvosok Cyborg koponyáján, de megérte (képek)


A műtét sikeres volt, a bunyós homloka ismét domború.Megműtötték Evangelista „Cyborg” Santost: a beavatkozásra szerdán, Houstonban került sor, és sikeres volt, a bunyós koponyája ismét rendben van.

Santos minden idők legdurvább MMA-sérülését szenvedte el a július 16-i Bellator 158-on, Londonban. A váltósúlyú bunyós Michael Page-dzsel meccselt, berobban egy levitelre, a brit pedig beletérdelt a behajoló brazil homlokába. Santos koponyája betört, de úgy, hogy nagyon csúnyán be is horpadt – egy volt mentős Bellator-alkalmazott azt mondta, ilyen sérülést korábban csak karambolokban látott.

cyborg_before_after.0

műtét előtt – műtét után


Santos csütörtök éjjel hagyta el a kórházat. Még előtte annyit közölt az MMAFighting.com-mal, hogy a lábadozási időről csak a távozáskor fognak beszélni az orvosok, de megígérte, hogy a gyógyulás gyors lesz, és hogy hamarosan visszatér.

cyborg_before_after_ct.0

most már valódi kiborg


Cyborg múlt héten azt mondta, legfeljebb hat, de akár három hónap múlva már újra verekedni akar. A Fighters Only magazinnak erre azt reagálta egy neves ringorvos, hogy Santos teljesen el van tájolva. Azt mondja, nem csak, hogy ilyen korán nem fog visszatérni, de van rá esély, hogy soha többé nem verekedhet.

cyborg_before_after3.0

hogy a homlokot rendbe tegyék, le kellett húzni róla a bőrt


De fejezzük be pozitívan a Cyborg-hírsalátát: emlékezhetünk, hogy a sérült harcos megsegítésére volt felesége, Cristiane „Cyborg” Justino netes gyűjtést szervezett. Mivel a Bellator volt olyan tisztességes, hogy állja Santos összes kórházi számláját, a bunyós azt nyilatkozta exfelesége akciójáról, hogy kedves ez a kampány, de fölösleges. Az ajándékpénz mégse megy kárba: a GoFundMe-n összegyűlt több mint 24 ezer dollárt Santos jótékony célra fordítja, küzdősport, irodalom és angolórákat fog vele finanszírozni gyerekeknek.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá