Henry Cejudo vérig sértődött azon, hogy nem kapott Dana White-tól címmeccset Volkanovski ellen
MMA

Henry Cejudo vérig sértődött azon, hogy nem kapott Dana White-tól címmeccset Volkanovski ellen


Nem írtuk meg, mert nem ítéltük meg komolynak, hogy Henry Cejudo címmeccset kért Dana White-tól Alexander Volkanovski ellen.

Ennek az az oka, hogy a 2020-ban, 32 évesen visszavonult "Triple C" a közelmúltban kihívott fűt-fát, de ezekből sosem lett semmi, nem tért vissza még az USADA doppingellenőrző protokolljába sem (egy visszatérő fighternek 6 hónapos tesztelési időszakon kell túlesnie, mielőtt újra betehetné a lábát az Octagonba).

De úgy néz ki, az egykori dupla súlycsoportos bajnok szándékai komolyak voltak. A Volkanovski ellen kieső Max Holloway helyére szeretett volna beugrani, de ahogyan azt sejtettük, a UFC főnöke elutasította a kérését.

Dana azzal érvelt, hogy a Koreai Zombi – aki ugye Max-et váltja – folyamatosan harcolt a UFC-ben az elmúlt években azért, hogy kiérdemeljen egy címmeccset, Cejudo pedig már lassan 2 éve visszavonult és lógatja a lábát, magyarán nem lenne fair neki adni ezt a mérkőzést.

Cejudo durván besértődött az elutasításon és úgy tűnik, továbbra sem adja fel a próbálkozást, még úgy is, hogy már ő is tudja, hogy késő:
"Hagyjuk a cringe-t. Hagyjuk a bohóckodást. Csak a tények. Mondtam Ali Abdelaziz-nek, hogy hozza össze ezt a meccset. Ez nem egy GSP szituáció, mindkét címemet megvédtem korábban is, és most is ezt tenném. Talán ha én is kanadai lennék szőke hajjal és kék szemekkel, akkor megadnád a lehetőséget arra, hogy történelmet írjak. De nem. Te félsz. Félsz attól, hogy nyerek. Nem bízol a saját fightereidben, hiszen akkor nem tartanál attól, hogy megverem őket. Ez egy monopólium.”

Henry azért akarja ezt a meccset annyira, mert Volkanovski leverésével három súlycsoportos bajnokká válhatna, amire még nem volt példa a UFC történelmében.

A GSP szituval meg arra utal, hogy a UFC Georges St-Pierre-nek sem akarta megadni a lehetőséget arra, hogy Khabib Nurmagomedov-val harcoljon, mert tudták, hogy a kanadai csak superfightokat akar, és ugyanúgy nem védene címet, mint amikor megszerezte a középsúlyú övet Michael Bisping leverésével 2017-ben.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá