Henry Cejudo lemond a légsúlyú bajnoki címről
MMA

Henry Cejudo lemond a légsúlyú bajnoki címről


Cejudo visszaadta az egyik övet a kettő közül amit birtokolt, annak érdekében, hogy a légsúlyú divízió tovább tudjon lépni. Ennek eredményeképpen február 29-én Deiveson Figueiredo fog megküzdeni Joseph Benavidez-zel a címért. Benavidez-nek egyébként van is egy győzelme Cejudo ellen.

Mindez elég érdekes megvilágításba helyezi a légsúly jövőjét az UFC berkein belül. Dana White tavaly nyáron meglebegtette, hogy esetleg megszabadulna a teljes divíziótól, valószínűleg azért, mert a kisebb súlycsoportok jellemzően nem generálnak olyan nagy nézettséget, mint nagyobb testvéreik.

Hogy még ma is létezik légsúly, az minden bizonnyal Cejudo érdeme, mivel informálisan megegyezett az UFC teljhatalmú urával, közben pedig elnyerte a harmatsúly bajnoki címét is, ami által celeb státuszra tett szert.

A probléma azonban még mindig adott, a kisebb súlycsoportok bunyósainak fizetése messze elmarad, mondjuk a könnyűsúlyig bezárólag, gyakorlatilag mindenkiétől. Cejudo egy héttel ezelőtt fel is dobta, ha nem emelnek a fizetésén, gond nélkül képes hátat fordítani a sportnak.

Sajnos legutóbbi fizetéséről nincs hivatalos adat, azt viszont tudni lehet, hogy 2018-ban ő volt a legkevesebbet kereső UFC bajnok, 180 ezer dollárral. Szemben mondjuk Khabib-bal, aki 2,5 millió dollárral vezette a listát, úgy, hogy csak egy öv van a derekán. A tavalyi rangsorban Cejudo a 107. helyen volt a legjobban kereső UFC harcosok rangsorában, idén már a negyedik 880 ezer dollárral.

Érdemes megnézni azonban a 2018-as listát (a 2019-es még nem végleges), hogy mondjuk a top 100-ban hány bunyóst látunk a lég- és harmatsúlyból.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá