Henry Cejudo: én vagyok a UFC arca, nehézsúlyú fizetést kérek
MMA

Henry Cejudo: én vagyok a UFC arca, nehézsúlyú fizetést kérek


Henry Cejudo a hétvégén elég vastag tollal véste be a nevét minden idők legjobb UFC harcosai közé, miután belépett a dupla súlycsoportos bajnokok közé. Teljesítményét úgy néz ki, a fizetése nem nagyon tükrözi, mert több fizetést kért a promóciótól.

Az olimpiai aranyérmes birkózó szavai következnek:

“Találkoznom kell Dana White-tal, mert nehézsúlyú fizetésre van szükségem. Úgy érzem, én lettem a UFC arca, és olyan fizetést szeretnék, ami ezt tükrözi. Dana mindig jó volt hozzám, nem tudok rosszat mondani róla, de meg akarom változtatni a játékot, ezért több pénzre van szükségem."

Cejudo mindig is a szívén viselte a UFC-t a TJ elleni bunyóján például azt kérte White-tól, hogy ha nyer, akkor felejtse el a divízió beszüntetéséről szóló terveit. Cejudo nyert,  a légsúly pedig életben maradt.

A champ-champ pár nagy nevet hívott ki, a következő superfightokkal szeretné emelni a UFC hírnevét:

Henry Cejudo vs. Dominick Cruz
Henry Cejudo vs. Cody Garbrandt
Henry Cejudo vs. Urijah Faber

Kihívottjai mindegyike harmatsúlyú, ami azt jelenti, Cejudo a nagyobb súlycsoportban szeretne meccselni, de ez érthető is, hiszen ez új terep neki, légsúlyban már volt egy csomó meccse.

Igen ám, de a hétvégi gálán két harmatsúlyú bunyós kért címmeccset. Az egyik a négy meccses nyerő szériában lévő Aljamain Sterling, aki a Cody Garbrandt-ot KO-zó Pedro Munhoz felett aratott győzelmet, a másik pedig az 5 meccses nyerő szériás Petr Yan, aki Jimmie Riverát mattolta pontozással.

A UFC megint egy döntés előtt áll: vagy a superfightok mellett teszi le a voksát, vagy a hivatalos rangsor hierarchiáját követi. Ez utóbbi szerint a felsorolt nevek közül Sterlingnek kellene következnie.


Szólj hozzá