Három zsinórban szerzett vereség ellenére sincs kedve visszavonulnia Demian Maiának
MMA

Három zsinórban szerzett vereség ellenére sincs kedve visszavonulnia Demian Maiának


Bár kicsit talán mindenki várta is, de nem jött be a dolog.Demian Maia marad a UFC-nél, Kamaru Usmantól elszenvedett vereségét követően isA Chilei UFC gála főmeccsébe pár hete beugró brazil egy nagyon lapos és eseménytelen mérkőzésem maradt alul nigériai riválisával szemben, ami a harmadik pontozásos veresége alig egy év alatt. Maia ennek ellenére nem tűnt szomorúak, pár napja meglebegtetett visszavonulását sem hozza előbbre, sőt:
”Még mindig van három harc a szerződésemen. Ki akarom tölteni azt. Ez egy rövid beugró meccs volt, három hetet tudtam készülni. A három utóbbi meccsem ráadásul birkózók ellen voltak, mindig az a tervem, hogy levigyem őket de kemények voltak. Honorálni akarom a szerződésem.”

Demian Maia több mint egy évtizede erősíti a világ legnagyobb MMA szervezetének keretét, egykoron még középsúlyban is harcolt, hovatovább több mint 8 éve még Anderson Silva ellen a 185 címért is ment. Tavaly pedig a rendkívül emlékezetes Tyron Woodley elleni meccsen a 170 fontos övért is tett egy finoman szólva is sikertelen kísérletet.

Maia utóbbi négy meccse végigment, egyedül Carlos Condit ellen volt képes egy gyors befejezésre tavalyelőtt nyár végén. Előtte Matt Brown ellen is fél perc híján leketyegett az óra, Gunni Nelsonnal szemben meg megint csak negyed órán át tartott a buli. De a motiváció a rekordok döntéséből ered. 19 győzelmével így is minden idők legeredményesebb brazil UFC harcosa, továbbá meccsei számának növelésével is a rekordok könyve a célja.
”Minden fókuszom az utolsó három harcomon van. Rekordokat akarok dönteni.”

Meccs számok tekintetében holtversenyben áll Jim Millerrel, akinek szintén 28 harca volt már a szervezetnél.  Náluk csak egy ember tudhat magáénak többet, Michael Bisping személyében akinek 29 meccséből 20 még győzelemmel is végződött.

Valaki egy jó Maia – Bisping zzeptember 22-én?


Szólj hozzá