GSP-t és Diazt is megmérgezték a meccsük előtt?
MMA

GSP-t és Diazt is megmérgezték a meccsük előtt?


Összeesküvés-elmélet, de túl jó ahhoz, hogy kihagyjuk.Georges St-Pierre és Nick Diaz meccse furcsa fajzat: három évvel a lefújása után is vígan éli tovább a saját kis életét. Most egy igazi összeesküvés-elmélettel gazdagodott a bunyó: elképzelhető, hogy mindkét harcost megmérgezték a ketrecbe lépés előtt. De ezt nem ringorvosok mondják, hanem edzők. Úgyhogy kezeljük is ezt óvatosan.

Az egész azzal kezdődött, hogy Nick Diaznak lejárt a füves eltiltása: a viszontlátás örömére Stockton büszkesége interjút adott az ESPN-nek, ahol, mintegy félvállról vetette oda, hogy:


Először is, amikor Georges St-Pierre-rel küzdöttem Kanadában, valaki, bazmeg, megmérgezett, okés?

Aztán folytatta a diazosan csapongó monológját mindenről. Így hát mindenki fel is írta ezt a repülőgépeken felszolgált „toxikus” víz és a hasonló diazizmusok mellé. Aztán tegnap előállt Nick bokszedzője, Richard Perez, és bővebben is mesélt a dologról a Submission Radio-nak.


Ja, emlékszem. Igen, ott voltam, és Georges St-Pierre ápolója, vagy mije, odajött, és akart adni Nicknek valami cuccot. És mondtam Nicknek, hogy ne vegye be, de az ápoló odaadta neki. Hát, erről beszélünk. Nem tudom, hogy mi volt az. Nem azt mondom, hogy méreg volt, vagy valami ilyesmi, de (Nick) másként festett (a meccsen). Azt mondta az ápoló, hogy Geroges St-Pierre-nek dolgozik.

Nick egész éjjel fent volt, és vizelt. Mármint, nem érezte jól magát, és rengetegszer ment vécére. Nem tudom, mit csinált (a szer), de Nick rengetegszer ment vécére, és szóval ez valószínűleg kihajtotta belőle a vizet, és kiszipolyozta. Nem tudom, csak azt tudom, hogy ott ültem, ez a fickó meg akart neki adni valamit. Nem tudom, mire kellett. Mondtam neki, hogy ne, de azt felelte, hogy nem fog ártani (Nicknek). Fura volt.

Ahogy az is fura, hogy miért fogad el valaki az ellenfele emberétől valami ismeretlen szert? Mindenesetre ezzel kvázi egy időben az is kiderült, hogy St-Pierre végighányta a Diaz-meccs előtti éjszakát. Erről GSP brazil jiu-jitsu edzője, John Danaher mesélt az Instagramon:The best laid plans of mice and men: As a coach one of the main aspects of my job is to conceive plans of action that raise the likelihood of an athlete winning an event. Yet despite our best intentions, there is always a good chance of things going awry that require spontaneous change and adaption in the face of unexpected circumstances. All the major MMA fight camps I have been a part of furnished unforeseen incidents and drama that could not have been predicted and which had to be overcome. Probably the most flawless and well run fight camp I ever saw was that of Georges St-Pierre in preparation for Nick Diaz (Interestingly, his prior fight camp with Carlos Condit was probably the worst). We had an excellent game plan, the physical preparation was excellent, superb choice of sparring partners, all match contingencies covered, no injuries, no backstage drama, perfect weight cut - everything was perfect - until the very night before the fight when Georges drank some watermelon juice for rehydration that had been too long out of the fridge and got a badly upset stomach. He spent the entire night vomiting. It was so sad to see such a perfect camp get ruined at the last minute by such a minor oversight. The night of the fight, Mr St-Pierre came in underweight and drained. We had to curtail the warm up for fear of exhausting him before the bout even began. There was some drama with Mr Diaz's camp insisting that both sides have their hand wraps double checked. This was done, but we did not want them to see how bad Mr St-Pierre looked, so he had to put on an act of confidence and vigor when they came in the dressing room. In the end, Mr St-Pierre showed why he was a great champion that night, putting on a dominant shut-out performance to win a unanimous decision - no one in the audience would have guessed how serious a problem he had to overcome. He used a system of pacing the rounds and timing the takedowns and allowing standing escapes to maintain the pace of the fight whilst controlling the action but at the same time, not exhausting himself. It worked brilliantly and the problem was overcome. This kind of adaptation is crucial in fight preparation at all levels.


John Danaher (@danaherjohn) által közzétett fénykép,

Georges görögdinnyelét ivott, hogy visszatöltsön, de a lé túl sokat állt hűtetlenül, és nagyon elrontotta vele a gyomrát. Egész éjjel hányt. Annyira szomorú látvány volt, ahogy egy tökéletes edzőtábor az utolsó pillanatban romba dől egy ilyen kis figyelmetlenség miatt. A meccs estéjére Mr. St-Pierre kisebb súllyal érkezett, és ki volt száradva. Le kellett rövidítenünk a bemelegítést, mert féltünk, hogy kifárad, még mielőtt megkezdődne a mérkőzés.

Tehát a UFC 158 előestéjét az egyik ember végigpisálta, a másik meg végighányta, és a gála főmeccsére két kiszipolyozott, rottyon lévő sportoló támolygott ki. Ha ezt elhisszük, akkor már nem is tűnik olyan semmilyennek az a St-Pierre-Diaz összecsapás, ugye?

De persze az is lehet, hogy hülyeség az egész, és tényleg ott a sztori helye Diaz felől a toxikus víz, GSP felől meg az UFO-k mellett.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá