GSP: legyőztem volna Khabibot, ha összejön a meccs
MMA

GSP: legyőztem volna Khabibot, ha összejön a meccs


Georges St-Pierre úgy gondolja, ő lett volna az első, aki legyőzi Khabib Nurmagomedovot.

"A Sas"-t 12 év és 29 profi MMA mérkőzés óta senki sem tudta legyőzni, a dagesztáni fighter veretlenként vonult vissza négy évvel ezelőtt, mindössze 31 évesen, a UFC megkérdőjelezhetetlen könnyűsúlyú bajnokaként, miután az egész divíziót megverte.

Volt egy idő, amikor a UFC-ben a legnagyobb superfight egy potenciális Khabib vs. GSP bunyó lett volna (természetesen ez az állítás még ma is megállja a helyét). Khabib a UFC 223-as győzelme (2018 április) után hívta ki a kanadait, aki akkoriban nem vállalta a meccset, mert nem érezte magát készen rá, és ekkor még fekélyes vastagbélgyulladás is gyötörte.

Később, amikor inkább Pierre "kapálózott" a mérkőzésért, és kihívta a Conor McGregor vs. Khabib Nurmegomedov győztesét, már neki nem volt lehetősége erre, mert Dana White nem akarta, hogy megint megverje a promóció egyik bajnokát (Bispinget már legyőzte). GSP 2019-ben jelentette be, hogy visszavonul, NUrmagomedov pedig egy évvel később akasztotta szögre a kesztyűt, így bunyóra sosem került sor.

Georges azt mondta Kamaru Usman és Henry Cejudo Pound 4 Pound podcastjában, hogy meg tudta volna verni a dagesztánit.
„Khabib le tudna győzni engem, nem azt mondom, hogy bármikor legyőzném, de amikor én hívtam ki, bíztam magamban és abban, hogy meg tudom verni. Szerintem megvertem volna, mert ha nyomult volna ellenem, szerintem képes lettem volna leütni" – mondta GSP.

Arról, hogy mi lett volna a taktikája, a következőket mondta:
“Az lett volna a stratégiám, hogy a bunyót a ketrec közepén tartsam, amennyire csak tudom, valamint az, hogy megpróbáljam én levinni őt a földre. Szerintem én lettem volna az első, aki ezzel a taktikával jön ki ellene. Mindenki más félt Khabib földreviteleitől. Khabibnak nagyon jó jobb csapottjai vannak, jól méri fel a távolságot, és összezavarja az ellenfeleit, sosem tudni, hogy ütésre, vagy földrevitelre készül. Nagyon jó, rendkívül jó harcos. És akkor a legveszélyesebb, amikor a hátadat a ketrecnek szorítja. Az én stílusom más, mint az övé. Én inkább dinamikus vagyok, és a ketrec közepén szerettem az ellenfeleimet a földre vinni, jól tudtam beijeszteni, és jól tudom elterelni a figyelmet arról, hogy épp földrevitelre készülök."

Valóban, mindkét fighter erőssége volt a birkózás, de talán az GSP malmára hajtotta volna a vizet, hogy ő egy számmal nagyobb, hiszen ő régen is egy súlykategóriával feljebb bunyózott, váltósúlyban.

Mit gondolsz, ki nyerne egy bunyón? GSP vagy Khabib?

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá