Greg Hardy kiütéssel nyert és bezsebelte a UFC szerződést!
MMA

Greg Hardy kiütéssel nyert és bezsebelte a UFC szerződést!


Az egykori NFL sztárnak mindössze 57 másodpercre volt szüksége, hogy megszerezze első győzelmét profiként.

A Dallas Cowboys és a Carolina Panthers hajdani defensive end-je, még 2014-ben keveredett botrányba, miután brutálisan bántalmazta az ex-barátnőjét, amiért 18 hónapos próbaidőt kapott, a ligától pedig 10 meccses eltiltást. Az ügyet végül ejtették, akárcsak Hardy kokain birtoklásért kapott büntetését 2016-ban, de az All-Pro játékos így sem tért vissza a pályára, helyette inkább MMA karrierbe kezdett.

Amatőrként 3-0-ás mérleget bunyózott össze magának, minden mérkőzését az első menetben fejezte be, kiütéssel. Ezek után lehetőséget kapott az „angyali” Dana White-tól, hogy profi debütálását a Dana White’s Tuesday Night Contender Series-ben ejthesse meg, egy másik ex-NFL játékos Austen Lane (4-0) ellen.

Az American Top Teamben készülő Hardy pedig nem okozott csalódást a szervezet elnökének: 57 másodperc alatt kiütötte vetélytársát, ezzel pedig megkapta az áhított szerződést. A UFC új rosszfiúja immár a szervezet kötelékébe tartozik, ám összesen egy profi meccsel rendelkezik, így lehetőséget biztosítanak majd a számára, hogy kisebb promócióknál harcoljon, és tapasztalatot, győzelmeket szerezzen. (Ezt az eljárást alkalmazták Mackenzie Dern esetében, valamint Cris Cyborg Invicta-kirándulása alatt is.)

Hardy nagyon elégedett volt az összecsapással:
„Ez jelent számomra mindent. Csodálatos! Nem is találok szavakat, nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget. Austen (Lane) pont olyan keményen harcolt, mint vártam és egy remek bunyót hoztunk össze. Azt csináltam, amit kellet és ez kifizetődött.”

És mer nagyot álmodni:
„Készen állok az igazi show-ra, örülnék, ha megkapnám a lehetőséget. A világ legjobb termében edzek, magabiztos vagyok és hiszem, hogy ezek a srácok bármire fel tudnak készíteni.”

Természetesen Dana White is nyilatkozott az újonnan szerződtetett nehézsúlyú reménységről:

„Az igazság az, hogy ha ez a srác a következő tíz évben tiszta tud maradni, akkor meg fogja nyerni a nehézsúlyú övet és a valaha volt egyik legjobb MMA harcos lesz. Mások mindig nőverőnek fogják hívni, ez elől nem menekülhet, egész életében elkíséri, de ez az ember megfizette az adósságát, felkelt a padlóról, újra felépítette magát és próbál új életet élni. Mindenki követ el hibákat, de ő keményen dolgozik, hogy felérjen a csúcsra, nem iszik, és nem drogozik többé. Nagyszerű fickó, aki egyszer elkövetett egy nagy hibát.

Először kisebb gálákon kell szerepelnie, folyamatosan figyeljük és eldöntjük, hogy mikor érett meg a UFC szintjére. Nagyon erős és keményen dolgozik, a csapata elégedett vele. Felépítjük a karrierjét.”

I think this is the beginning of a beautiful friendship…

What do you guys think?


Szólj hozzá