Glover Teixeira mérges a Jiri Procházka ügy miatt
MMA

Glover Teixeira mérges a Jiri Procházka ügy miatt


Tegnap késő este jött a szomorú hír a tengerentúlról, hogy Jiri Procházka vállsérülés miatt nem címet védeni a UFC 282-őn december 10-én Glover Teixeira ellen.

A cseh ex-bajnok leadta a nehezen megszerzett bajnoki övét, mert nem akarta feltartóztatni a mezőnyt, hiszen meg kell műteni, és előreláthatólag fél év kihagyása lesz.

Mivel Teixeira nem vállalta, hogy egy beugróval mérkőzzön, a UFC úgy döntött, a gálán egy ideiglenes félnehézsúlyú címmeccset szervez Jan Blachowicz és Magomed Ankalaev között. 

Ennek a mérkőzésnek a győztese lesz tehát az új félnehézsúlyú bajnoka a promóciónak, akitől Procházka jövőre újra elkobozhatja az övet.

A dolog nagy vesztese így Teixeira, aki egy interjúban ki is fejtette, mi a baja. A lényeg, hogy Blachowicz ellen vállalta volna a bunyót december 10-én, de Ankalaev ellen csak január 21-én lett volna hajlandó kiállni, azzal az indokkal, hogy a dagesztáni balkezes és rá nehezebb felklszülni, mint a lengyelre, akit tavaly legyőzött.

Nem érti, a UFC miért nem volt hajlandó januárra áttenni a meccset, vagy miért nem volt jó nekik az, hogy Jan-nal bunyózik. Az sem világos számára, miért tartották jobbnak a Jan vs. Ankalaev meccset, mint a Glover vs. Jan mérkőzést, amikor ő mindkettejük felett áll a rangsorban.
"Ezt jól elrontotta a UFC. Mindkét fighterrel kiálltam volna, Ankalaevre egy picivel több időt kértem, ennyi. Visszaszerzem majd az övet, de ezek után semmiben sem vagyok biztos".

Ezek ellenére nem neheztel túlságosan a matchmakerekre és Dana White-ra, csak nyilván rossz érzés ez számára.

Érdekes lesz, hogy a UFC hogy oldja meg ezt a kalamajkát, és hogy a 41 éves Gloverrel mit csinálnak, ugyanis az idő nem neki dolgozik...


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá