Gennady Golovkin: szörnyű ez a bokszra nézve

Gennady Golovkin: szörnyű ez a bokszra nézve


Hát az.

A pontozóbírók ismét hatalmas botrányt kavartak a bokszban. Legutóbb három bíró a Manny Pacquiao vs. Jeff Horn meccset pontozták a ringnek háttal ülve, most pedig, a GGG vs. Alvarez meccsen egy döntetlent sikerült kisajtolniuk magukból. Az egyik bíró, Adelaide Byrd 118:110 arányban látta Alvarezt jobbnak, ami több mint felháborító, ezért most Adelaide Byrd az egyik legjobban utált ember e kerek bolygón. Itt vannak a pontozólapok, itt látható, hogy mennyire eltérő módon pontozták a meccset, főleg Byrd számai miatt:Teddy Atlas, aki a Pacquiao-Horn meccs bíróit is megdobálta verbális sárral, és aki Adelaide Byrd-el ellentétben valóban szaktekintélynek nevezhető a bokszban,  most is magából kikelve, mérgesen mondott véleményt erről a cirkuszról, ami a bokszban folyt, folyik, és folyni is fog:Természetesen Gennady Golovkinnak is megvolt a véleménye az egész pontozásról, ő a következőket mondta:
"Szörnyű ez a bokszra nézve. Én egy bajnok vagyok, ez pedig a legjobb meccs volt, amit össze lehet hozni a bokszban. Ezek a bírók... Hihetetlen, ami történt. Nagyon rosszat tett ez a boksznak."Nehéz ezzel nem egyetérteni. GGG kitér arra is, hogy Canelo a meccs előtt azt nyilatkozta, hogy mexikói stílusban bunyózik majd, ehhez képest folyamatosan tartotta a távolságot, és hátrált. Alvarez is megszólal a videóban, ő azt mondja, nem figyelte a pontozólapokat, ő csak annyit érzett, hogy megnyerte a meccset, és Golovkinnak nem is olyan nagy az ütőereje, mint azt sokan mondják. Most jön egy kis pihi az év végéig, aztán eldöntik, mi lesz.

Valójában akkora baj nem történt: döntetlen lett a meccs eredménye, ami egyikőjüknek sem rontja a mérlegét, mindenki megtarthatta azt az övet, ami az övé, és valószínűleg összecsapnak másodjára is, valószínűleg megint jó sok pénzért.

Fun fact: Golovkin 3 milliót, Alvarez pedig 5 milliót kapott a meccsért (plusz egyéb, ilyen-olyan juttatások), McGregorék meccspénzéhez képest ez semmi.

Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41
Szólj hozzá