Gastelum: Én vagyok a következő a sorban!
MMA

Gastelum: Én vagyok a következő a sorban!


Kelvin Gastelum még a UFC 225 előtt beszélgetett az újságírókkal, és úgy tűnik a dolgok kedvezően alakultak a számára.

A mexikói-amerikai harcost eredetileg tartaléknak szánták volna a gála főmeccsére, ha Robert Whittaker, vagy Yoel Romero valamilyen okból nem tudja vállalni a küzdelmet, azonban Dana White már jóval az esemény előtt leszögezte, hogy ebből nem lesz semmi. De miért nem? A UFC elnöke személyes problémákat jelölt meg okként, ami jelen esetben egy dolgot takar: marihuána fogyasztást…

Gastelumtól nem áll messze a füvezés, ezt jól tudjuk: a Vitor Belfort elleni kiütéses győzelmét is egy elbukott doppingteszt miatt módosították no contest-re. A Chicagó-i Atlétikai Szövetség pedig még minimális marihuána szintet sem fogad el sportolóknál, így a beugró szerepnek lőttek. A középsúlyú ranglista negyedik helyezettje azért tiszteletét tette a gálán:
„Azért jöttem el ide, hogy megmutassam magam, mint a következő kihívó.”

Bár egyelőre még ő maga sem tud semmit biztosan:
„Még nem mondták, hogy én következem. De mégis ki más jönne? Talán Weidman, de ő 1-3-mal áll az utolsó négy meccsén, még én pedig hatból ötöt nyertem. Plusz én vagyok az egyik legaktívabb bunyós középsúlyban.”

Gastelum elmondta, hogy Whittakernek szurkol, mivel ha Romero nyerne, az harmadik meccset jelentene a két harcos között, neki pedig még több várakozást az áhított címmeccsre.

A reggeli mérlegelés eltörléséről is kérdezték, Kelvin pedig egyértelműen kiállt a reggeli mérlegelések mellett, és azt mondta, még nem találkozott olyan harcossal, aki a délutáni bemérést preferálta volna.

Romero súlytévesztéséről kissé önkritikusan nyilatkozott:
„Már két címmérkőzésen is súlyt tévesztett, de velem is előfordult párszor… Szóval, ki vagyok én, hogy kritizáljam?”

Mivel az interjú a Whittaker vs. Romero összecsapás előtt volt, felmerült a kérdés, hogy Romero győzelme esetén (ami trilógiát eredményezett volna) mit szólna egy Weidman elleni visszavágóhoz a kihívói pozícióért?

„Ha MUSZÁJ, akkor megcsinálom. De természetesen a bajnokkal való bunyót preferálom.”

Mint tudjuk Robert Whittaker megvédte a címét, egy borzasztó szoros meccsen, amelyen eltörte a kezét, „Isten katonája” pedig jelenleg a súlycsoportváltás szélén áll. Ezek fényében lehet, hogy nincs is olyan messze a Gastelum vs. Weidman 2?


Szólj hozzá