Garry Tonon győzött, Caol Uno mesteri escape ellenére is bealudt a Polaris 5 gálán

Garry Tonon győzött, Caol Uno mesteri escape ellenére is bealudt a Polaris 5 gálán


Tonon Conort idézve szúrt még oda a végén Danis-nek.Amilyen nagy volt az emberkedés a közösségi oldalakon Dillon Danis és Garry Tonon között az elmúlt hetekben, az annyira nem jött vissza a tegnapi Polaris 5 főmeccsen. Dillon elsősorban onnan ismert, hogy McGregor jitsu edzője Dublinban, na meg testőrt is játszott a May/Mac média körúton, ahol szintén elmondta, hogy a jitsu mellett az MMA is érdekli továbbra is. Önbizalomból nincs hiány a srácnál, bár az előző meccsét Shields ellen elbukta, Tonon ellen sem számíthatott egyszerű körre a Polaris 5 meghívásos grappling versenyen tegnap este. Már csak azért sem, mert 2015-ben az ADCC kopogtatta őt Tonon.

A tegnap esti meccsen a beszámolók szerint végig Tonon irányított, ő volt az agresszor, kereste a földreviteli kísérleteket, Dillon sprawlt nyomott elsősorban. Danis top pozícióba tudott kerülni egy kacska Tonon bejövetel után, de Garry lentről is támadott, Dillon inkább kiugrott a pozícióból és húzta magára Tonont továbbra is. A meccs vége fele Tonon próbált behúzni pár lábfeszítést, de Dillon védte őket, így egyhangú pontozással Garry Tonon vitte a meccset.


Sok social media ugratás volt a meccs előtt, amiért abszolút senkitől sem szeretnék elnézést kérni. Sokkal jobban teljesített Dillon most, mint az előző alkalommal. Nem tudtam szubolni, így nincs valódi nyertese a meccsnek véleményem szerint. Volt pár támadás, amire azt hittem, hogy befejezhetem velük, de egyiket sem sikerült végül végig vinni. mondta Tonon.

Jake Shields ezúttal a hazai grappler-menő Dan Strauss skalpját húzta be. Strauss próbálta ugratni Shieldset, hogy guillotine-ba fogja azt bemozdulva, de Jake résen volt és Straus guardjába kerülve dolgozott elsősorban. Nehezen tudott csak kijönni a szoros és olykor rubber guardból Jake, de Strauss nyomban vissza is tudta őt húzni. Pontozással vitte Shields a meccset.Nem sikerült Brad Pickett bemutatkozása a verseny grappling mezőnyben a UFC visszavonulását követően. A szintén ex UFC-s Phil Harris magas guardban tartotta a meccs nagy részében Pickett-et, a hátáról dolgozott, Brad kétszer slamelte is, amiért pontot vontak le tőle. A meccs után elmondta, hogy a guardban többször majdnem könyököt és kalapácsot használt, idő kell még neki, hogy átálljon erre a bulira, most pontozással bukta a meccset.Vitor “Shaolin” Ribeiro és Caol Uno meccse igazi BJJ-csemege lett. Shaolin dominált a meccs nagy részében, gyönyörű technikákat bemutatva. Kezdésként mindjárt földrevitelt hozott, majd side control-ból Uno-t annak háta feladására kényszerítette, melyből átment háromszögbe, majd karfeszre, de Uno vérprofin hámozta le magáról. Shaolin egy butterfly sweep-el a levegőbe emelte Uno-t, majd ismét a hátát befogva ment a hátsó fojtás, amiből Uno ezúttal már nem tudott kijönni, kopogás nélkül belealudt.

A prelimek között gurult még Miha Perhavec is, aki a hazai jitsusok számára az OnTheGround sorozatunk kapcsán lehet ismert. Az OTG#2 carban Miha még Cselőtei Tomival gurult, döntetlen hoztak akkor a srácok szub hiányában. Miha tegnap a Polaris 5 cardban River Dillon ellen nyert Heel Hook-kal.


Szólj hozzá