Gaethje ismét egy véres bunyón maradt alul a UFC-ben
MMA

Gaethje ismét egy véres bunyón maradt alul a UFC-ben


Irtó jó meccseket hoz Justin, de most nem jött ki jól neki a lépés.

A lábrúgások királya nyitott könyv mindenki számára. Justin Gaethje minden egyes meccsén megy előre, mint egy gép, az ütések elől inkább el sem hajol: bebújik a fedezéke mögé, rendszerint bekapja az összeset, majd hirtelen visszatámad. Közben rohadt kemény rúgásokkal gyengíti ellenfeleit, ezekkel próbálja elérni azt, hogy elterelje a figyelmet a fej védéséről. A földharcot kerüli, de még a földreviteli kísérleteket is, így ellenfeleinek nem kell attól tartania, hogy ez megtörténik. Ez a terminátor stílusú taktika a UFC-n kívül bevált neki, hiszen 17 győzelméből 14 KO/TKO, de a Michael Johnson meccset leszámítva a UFC-ben már nem annyira.

Gaethje-nek rendkívül jó álla van, de a fizika törvényeivel szemben még neki sincs esélye: ha olyan helyre érkezik az ütés, ami kiütési pont, ő is megszédül, ő is ájultan esik a földre. Ennek ellenére azt mondom, bárcsak mindenki olyan lenne, mint Justin Gaethje. Nem véletlen, hogy 3 meccse volt a UFC-ben, és ebből kettő a main event-re került: bunyói látványosak, izgalmasak, véresek, vagyis pont olyanok, amilyennek egy bunyónak lennie kell. Mindegyik meccse kihagyhatatlan, és ilyen meccs volt a Poirier elleni is.

Dustin Poirier ellen nem jött be a láblerombolós lassú, de biztos taktika, mert Gaethje minden egyes rúgásra kapott vagy 10 maflást összességében. Ennek az lett az eredménye, hogy Gaethje arca már az első menetben véres volt. Volt nagy adok-kapok, Poirier szorosan bár, de vitte az első két felvonást több találatának köszönhetően. A harmadik menet a szembenyúlásoké volt, ha így nézzük, akkor ezt a különkiadást Gaethje nyerte 2:1-re, Herb Dead (lol, ezt így hagyom, nem volt szándékos az elírás, szóval helyesen: Herb Dean) le is vont tőle egy pontot.

A negyedik menetben már fáradtak voltak a srácok (nem is csodálom azután a három menetes DARA után), Poirier állva TKO-zta a zombivá tántorgó változott Justint a negyedik menet elején.Ugyanez brutál lassításban:És a kihívás:Poirier 20 UFC-meccsel a háta mögött (!!) úgy érzi, ideje a trón közelébe kerülni, ezért kihívta Khabibot a meccs utáni interjúban, míg Gaethje csalódottan sétált vissza az öltözőjébe.

Ilyen az élet.


Szólj hozzá