Frank Mir pankrátor lesz, csatlakozik Josh Barnett Véres Játékához!
MMA

Frank Mir pankrátor lesz, csatlakozik Josh Barnett Véres Játékához!


Az MMA és a pankráció egész közel áll egymáshoz, attól függetlenül, hogy az egyikben nem feltétlenül ütik meg a másik felet. Brock Lesnar például a WWE-ből nyergelt át a UFC-be, de olyanról is tudunk ugyebár, aki Dana White-éktól ugrott át Vince McMahon-ékhoz (igen, Ronda Rousey-ról van szó).

A sorba egy kétszeres korábbi UFC nehézsúlyú bajnok, Frank Mir is beállt, április 4-én lesz első show-ja pankrátorként. A 39 éves bunyós nem a WWE-ben nyomja majd az ipart, hanem a Josh Barnett-féle (igaz, AZ a Josh Barnett) Bloodsporthoz, ami amolyan MMA-pankráció hibrid féleség.

Mi is ez a Bloodsport?


Itt is előre meg van beszélve a koreográfia, meg hogy ki nyer majd a végén, de kicsit más lesz a helyzet: ez egy sokkal realisztikusabb pankráció lesz, kevésbé teátrális, mint a WWE. Nem lesznek például olyan elemek a harcban, amelyek a valódi életben nem működnek.

A meccsek tehát hasonlítani fognak egy jó kis edzőtermi sparringhoz, még kevesebb kontakttal, tehát nem az lesz a cél, hogy fizikai kárt okozzunk a másikban.

Emelt színpadon játszódnak majd az események, és nem lesznek kötelek sem – vagyis a küzdőtér pont olyan lesz, mint az 1988-as Jean-Claude Van Damme filmben, a Bloodsportban (magyarul: Véres Játék). Nem lesznek székdobálások sem, szerintem ez egy szerethetőbb formája a pankrációnak egy MMA-s szemével nézve.

Micsoda? Még nem láttad? Pótold be, mielőtt mérges leszek – a szerk.

Az első Bloodsport gálát tavaly áprilisban rendezték, erről mi lemaradtunk, pedig nagy nevek szerepeltek rajta, köztük a volt UFC-s Matt Riddle, Tom Lawlor és az egyik leglegendásabb MMA-s, Dan Severn, akinek mérlege: 101-19-7, 60 szubos győzelem, 17 KO.


Szólj hozzá