Francis Ngannou MMA helyett ökölvívásban térhet vissza

Francis Ngannou MMA helyett ökölvívásban térhet vissza


Azzal, hogy Francis Ngannout ájultra ütötte Anthony Joshua, nemcsak "A Predátor" kapott egy irdatlan nagy pofont, de az MMA világa is. Egy erős üzenet volt ez, azzal a mondanivalóval, hogy mindenki maradjon a saját sportjánál, mert ha nem, baj lehet belőle.

Francisnek a PFL-ben már szépen "elő lett készítve" egy MMA mérkőzés a promóció nehézsúlyú bajnokával, Renan Ferreirával, aki Ryan Bader kiütése után hívta ki a UFC egykori nehézsúlyú bajnokát a PFL vs. Bellator gálán, de úgy néz ki, ez nem jön össze, legalábbis nem a közeljövőben.

Ngannou szájában egy keserű ízt hagyott a vereség, hiszen még soha, senki még egyszer sem tudta korábban leütni, plusz ott van az is, hogy most már sokan nem is tartják jó ökölvívónak (a Fury elleni meccse után benne volt a top 10-en nehézsúlyban, de most lekerült a kétszáz-valahanyadik helyre), ami szintén elég szar érzés lehet.

MMA helyett egy harmadik bokszmeccse lehet Ngannounak


Erről a YouTube-videóbában beszélt.
“Mi a következő lépés számomra? Lehet, hogy egy harmadik bokszmeccs. Úgy érzem, az ökölvívás tartozik nekem valamivel most. Vissza kell szereznem azt, amit az ökölvívás elvett tőlem. Szerintem az egóm nem fogja azt megengedi, hogy most visszalépjek és annyiban hagyjam ezt anélkül, hogy meg nem tettem volna a világon mindent azért, hogy bebizonyítsam a világnak, hogy méltó vagyok erre a feladatra.

Képes vagyok rá. Megcsúsztam ugyan, de nem estem el. Meginogtam, de nem zuhantam a földre. Szerintem ha újra nekiállok edzeni, tanulok a hibáimból, és ebből a tapasztalatból előnyt kovácsolok profi szinten, akkor ez nem egy vereség lesz. Akkor ezt a vereséget át tudom alakítani győzelemmé – nemcsak a sportban, hanem az életben is.”

Ha belegondolunk, ez valahol logikus. MMA-ban Francis mindent elért már, senkinek semmit sem kell bizonyítania, és valóban visszalépés lenne neki, ha most egy MMA meccse jönne. Ez azt jelentené, hogy feladta. Egy vereség miatt.

Anthony Joshua 28 profi mérkőzéséből 25-öt kiütéssel nyert meg – ha minden bokszoló, akit kiütött, visszavonult volna a vereséget követően, akkor szépen nézne ki a mezőny. Ha az edzői látják Francisben a potenciált, akkor miért is ne folytathatná? Főleg úgy, hogy még jobban is keres vele.

De ez csak egy kis gondolatébresztő. Mit gondolsz, jó ötlet, hogy Francis nem rögtön egy MMA mérkőzéssel folytatja a küzdősport karrierjét (egyelőre, mert azt is elmondta, semmiképp nem szeretne felhagyni a kevert harcművészettel sem) , vagy ez inkább óriási hiba?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá