Francis Ngannou kiütné Derrick Lewist, utána pedig újra Miocic a célpont!
MMA

Francis Ngannou kiütné Derrick Lewist, utána pedig újra Miocic a célpont!


A „Predator” egy KO-val újra beindítaná, a kisiklott hype vonatát!

A kameruni bunyóst egy interjú során kérdezték következő ellenfele, Derrick Lewis, harci stílusáról, Francis pedig kissé meg is zavarodott:

„Oké… Derrick Lewis és az ő stílusa… Először is, tudnátok segíteni, hogy milyen a stílusa?”

Ezen a ponton kapott egy kis felvilágosítást, hogy Lewis nagydarab harcos, aki szeret agresszorként fellépni és befejezni a meccseit.
„Jól van, én is egy nagydarab fickó vagyok, de ahelyett, hogy nyomulnék előre, mint a legutóbbi mérkőzéseimen, most okos és türelmes leszek. Figyelni fogom az ellenfelem, elmozgok, és ahogy hibázik, kiütöm.”

A két nehézsúlyú a UFC 226-on találkozik majd, Las Vegasban, július 7-én. Ngannounak ez lesz az első összecsapása, azok után, hogy vereséget szenvedett Stipe Miocic ellenében, januárban. Az első meneten kívül nem jelentett veszélyt a bajnokra, hamar kifáradt a 25 perces mérkőzésen, a horvát-amerikai pedig megérdemelten nyert, egyhangú pontozással.

A „Predator” – saját állítása szerint – sok hibát követett el a felkészülés során, ám tanult belőlük, és biztos benne, hogy még egyszer nem fog ilyen előfordulni. Ami Lewist illeti, Marcin Tybura legyőzése után kezdett el kampányolni egy Ngannou elleni meccsért, és nem kellett hozzá sok idő, hogy kérése valósággá váljon. A „Fekete szörny” mondott néhány „kedves” dolgot ellenfeléről (nyilván azért, hogy eladhatóbb legyen a párosítás), ám Francis nem kér a trash talk-ból.
„Amikor elkezdett dumálni, próbáltam válaszolni, de aztán rájöttem, hogy ennek semmi értelme. Én nem leszek ilyen, abbahagytam. Ő csak csinálja nyugodtan, talán ilyen a személyisége. Igazából nem ismerem a srácot, és nem tudhatjuk, mi rejlik a duma mögött. Sokszor ez csak a show része.”

Ami a meccs tétjét illeti: ha a kameruni nyer, jó eséllyel újabb lehetőséget kap a bajnoki öv megszerzésére (hogy ki lehet az ellenfele, Cormier, vagy Miocic, az szintén ezen a gálán dől el). Számára azonban nem is kérdés, hogy ki ellen szeretne harcolni:
„Akarom az övet is, és a Stipe elleni összecsapást is. Nem számít, mi történik, minél előbb szeretném ezeket.”

Másodjára elkapná a Cleveland-i tűzoltót? Vagy már Lewis is nagy falat lesz?


Szólj hozzá