Francis Ngannou felkerül a WBC top 10-es ranglistájára

Francis Ngannou felkerül a WBC top 10-es ranglistájára


A Tyson Fury ellen aratott morális győzelme miatt.

Francis Ngannou vasárnap éjjel elképesztő teljesítménnyel bokszolt a világ legjobb nehézsúlyú bokszolója, Tyson Fury ellen. A UFC egykori bajnoka a harmadikban padlóztatta a legyőzhetetlennek hitt Cigánykirályt, aki cserébe semmi különöset nem nyújtva kiérdemelt egy ajándékgyőzelmet két pontozóbírótól.

Mindenki tudja, hogy ezt a mérkőzést Francis nyerte, és ez a morális győzelem nagyon kellett már az MMA-nak, hiszen a közelmúltban számos korábbi MMA bajnok próbálkozott meg az ökölvívással Jake Paul ellen, a legtöbbjük azonban szégyenszemre kikapott.

Nem győzöm hangsúlyozni, mekkora jelentősége van annak, hogy Francis kis híján tényleg kiütötte a világ legjobbját élete első bokszmeccsén, de szerencsére ezt mások is érzik, például a világ vezető bokszszervezete, a WBC is, a világszervezet ugyanis úgy döntött, top 10-es helyre rakja A Predátort a mérkőzés után, és azért nem az első helyre, mert sajnos papíron Tyson Fury volt a győztes.A top 10 jelenleg így néz ki:

  1. Deontay Wilder

  2. Anthony Joshua

  3. Arslanbek Makhmudov

  4. Frank Sanchez

  5. Andy Ruiz

  6. Jared Anderso

  7. Efe Ajagba

  8. Dillian Whyte

  9. Martin Bakole

  10. Joseph Parker


Felmerül persze a kérdés, hogy Ngannou vajon folytatja-e a bokszkarrierjét. A PFL-el kötött korábban szerződést, sőt, nem is rosszat, de akkor még ő sem tudta, hogy ennyire fantasztikus bokszoló. Ugyan a szerződés megengedi neki, hogy bokszoljon az MMA-karrierje alatt, de két lovat nem lehet megülni egy seggel.

Bár ő máshogy látja.
“Tudom csinálni a kettőt együtt. Semmi sem akadályoz meg abban, hogy ezt megtegyem. Ha mindkettőben jó vagyok, miért ne?" – mondta Ngannou az ESPN-nek a bunyó után. Most a PFL-lel van szerződésem, és célom, hogy az MMA-t folytassam. Imádom. Nem arról van szó, hogy kényelmesebb, egyszerűen csak imádom. MMA-ban és bokszban is szeretnék mérkőzéseket, sosem volt az a célom, hogy csak egy bokszmeccsem legyen, aztán visszavonuljak a sporttól.”


Francis visszavágót kért Furytól, de ha minden igaz, a brit következő ellenfele Oleksandr Usyk lesz. Pedig ha sokan úgy gondolják, Francis jobb volt Tysonnál, akkor előbb sokkal inkább a visszavágót kellene megrendezni, hogy tisztázzuk az esetleges félreértéseket.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá