Felfüggesztették dopping miatt, de a UFC 248-on visszatérhet Sean O' Malley
MMA

Felfüggesztették dopping miatt, de a UFC 248-on visszatérhet Sean O' Malley


A UFC harmatsúlyú feltörekvő sztárja, Sean O’Malley nagy sebességű hype vonattal robbant be a promóció berkeibe, miután két tehetségkutatóban is (Dana White's Tuesday Night Contender Series és a TUF) nyert 1-1 meccset.

A veretlen "Sugar" (10-0, 6 KO) egészen elképesztő népszerűségre tett szert, pedig csak háromszor bunyózott a premier ligában, és kétszer pontozással nyert. Igazat megvallva nem értem, mitől van neki hype vonata, de nem szeretnék megbántani senkit, aki esetleg Sean rajongója. Kétségkívül egy nagy tehetségről van szó, és a veretlensége is a malmára hajtja a vizet, de még keveset láttunk tőle.

Sőt, van még egy dolog, ami beárnyékolja őt picit, ez pedig egy elbukott doppinteszt. Ki tudja miért, valamiért egy ilyen hír azonnal ellenszenvet generál az emberben, pedig mindenki tudja, hogy mindenki cuccozik (c) Nate Diaz.

Na mindegy. A lényeg, hogy Sugar-t 2018. márciusa óta nem láthattuk, egyrészt azért, mert elég súlyosan megsérült a lába a legutóbbi meccsén, másrészt az előbb említett dopping"botrány"ok miatt. Ostraine-nal bukott amúgy le 2018. szeptemberében, akkor 6 hónapos eltiltást kapott. Szennyezett tápkiegre kenték az ügyet, és nem Sean volt az egyetlen, rajta kívül mások is eltiltást kaptak ugyanezért akkor.

Aztán jött még egy ügy, Sean még egyszer lebukott Ostraine-nal, és az jött ki, hogy csak metabolitokat találtak a testében, amik a korábbi "szennyezés" utórezgései voltak, ugyanúgy, mint Jon Jones esetében. O'Malley-t ettől függetlenül újabb 9 hónap eltiltásra ítélték 2019. május 25-étől.

Ez azt jelenti, hogy február 25-ig tart az eltiltása, így a fiatal titán a március 7-én érkező UFC 248: Israel Adesanya vs. Yoel Romero gálán már visszatérhet.

Két éves ringrozsda lesz rajta, ellenfele pedig Jose Quinonez (8-3) lesz.

Addig is, számos véletlenszerű doppingvizsgálat vár rá, mostantól egészen március 6-ig, a bunyó előtti napig.

Sean mindvégig tagadta, hogy "csalt" volna. Menedzsere szerint 88 pikogramm ostarin metabolit volt ügyfele szervezetében, és ez nem játszott szerepet a fizikai teljesítményében.

 

 


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá