Fábián Melinda megnyerte első meccsét a Karate Combat-ban!

Fábián Melinda megnyerte első meccsét a Karate Combat-ban!


Ana "Skywalker" Luiza volt Fábián Melinda ellenfele a Karate Combat-ban.?ref_src=twsrc%5Etfw">November 23, 2020

A magyar kiválóság dominánsan kezdett, egy blokkolt fejrúgással, majd egy lábrúgással kínálta meg Ana-t.

A küzdőtér szélénél ki is gáncsolta a brazilt, hasznosította a kempo-ban és az MMA-ban megszerzett tapasztalatait. Felülről elkezdte megsorozni Luiza-t, de a bíró közbeszólt, ugyanis a Karate Combat-ban a látványos állóharcon van a hangsúly, 5 másodpercnél tovább nem lehet birkózni, jitsuzni, ground-and-pound-olni.

?ref_src=twsrc%5Etfw">November 23, 2020

Nem sokkal később megismétlődtek ezek a képsorok: fejrúgás, lábrúgás, Luiza a földre kerül, és itt Melindának most 5 tiszta másodperce volt arra, hogy megsorozza őt felülről. Ana nem adta könnyen magát, egy ütésváltásnál el is találta Melinda fejét, de nem volt nagy erejű a becsapódás.

Pár másodperccel később Melinda visszaadta a kölcsönt, méghozzá annyiszor, amennyi a magyar igazság, azaz 3 fejütéssel.Melinda simán vitte az első menetet.

A második menet elején brazil sajnos jól kezd, egy ütésváltásnál keményen eltalálja Melindát, aki nagyon lazán fogadja ezt a tiszta találatot. Ez után Luiza gáncsolta ki Melindát, de ő nem tudott bevinni neki ütéseket felülről. Megint csak jól jött az a kempós tudás.

A bíró vagy 3-szor mentette meg a brazilt a menetben Melinda GnP-jétől. A menet végén rendesen hajkurászni kellett Lujzát, mert hátrál, sőt, elfutott a magyar tehetség elől. Ez szorosabb menet volt, de még mindig a miénk.

Fura látni, hogy mennyi MMA-ban legális technika tiltott a Karate Combat-ban, a versenyzőket szinte tanítani kell arra, mit nem csinálhatnak, pedig ez több évvel, évtizeddel előtt ez pont fordítva volt, akkor sokan még azt sem tudták, mi az a brazil jiu jitsu.

De nincs sok időnk gondolkodni ezen, mert jön a harmadik menet. A szakkommentátorok felfigyelnek arra, Melinda mennyire lézerpontosan fókuszál, Bas Rutten meg is jegyzi, hogy "olyan, mint egy állat", persze a lehető legjobb értelemben.

Marha látványos és izgalmas a menet, benne van, hogy bármelyik pillanatban vége lehet, unatkozni nem lehet. A vége előtt 1 perccel a brazil semmi mást nem csinál, csak hátrál és védekezik, méghozzá olyan szinten, hogy én egy pontot ezért simán levonnék. Melinda szét is tárja a karjait, annyira inaktív "a kis Skywalker". Hát, most nincs vele az erő, az biztos.

A finis majdnem megvolt, ugyanis a vége előtt 10 másodperccel Melinda elkapta Ana egyik lábát, magához húzta a brazil testét, és egy akkora jobbost indított, hogy ha az betalál, akkor mentőt kell hívni. Ana ügyesen kikerülte az ütést, és ezzel véget is ért a mérkőzés.

A bírók egyhangú pontozással Melindát látták jobbnak, vagyis tökéletes döntés született.A teljes találkozót itt nézhetitek vissza:Szívből gratulálunk a győzelemhez, alig várjuk a folytatást!


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá