Fábián Melinda döntetlent vívott a UFC-ben
MMA

Fábián Melinda döntetlent vívott a UFC-ben


Minden másodperc arany volt, kár azért a bírói döntésért a végén.

Szombat hajnalban megtörtént az, amire vártunk évek óta: magyar harcos bunyóját közvetítette a UFC. Daniel Cormier néhány elismerő szóval illette Melindát, mondván, hogy nagyon tehetséges állóharcos, de azt is elmondta, hogy fizikailag hátrányban szokott lenni az ellenfeleivel szemben.

Már Melinda walkoutja is epikus volt, lőttem is pár képet közben:

A meccset John McCarthy vezette. Az első menet pörgős állóharccal kezdődött, rögtön meglátszott Melinda fölénye, és minden bejött, amit DC mondott, hiszen DeAnna Bennett erőfölényét kihasználva a ketrechez tudta szorítani Melindát, aki viszont sikerrel védte a földreviteli kísérleteket.

Hosszú másodpercek következtek, de jó volt hallani a magyar edzői utasításokat, amit Melinda kapott meccs közben. A világbajnok kempós profi mód bunyózott, szépen betalált Bennett-nek, aki nem kért az állóharcból, és folyamatosan próbálta a ketrec mellett tartani a magyar lányt.Volt egy pont, amikor DeAnna fogvédője kiesett, McCarthy pár másodpercig hagyta menni még az akciót, aztán szétválasztotta a harcosokat, és mehetett tovább minden: rövid állóharc után DeAnna megint a ketrecnek préselte Melindát. Nem sokkal a menet vége előtt jött Melinda egy brutális, amolyan Holly Holm-os fejrúgással a földre terítette DeAnnát, aki félholtan rogyott a földre.Melinda már tette volna fel a kezeit, hogy ünnepelje magát, de mint utólag kiderült, hiba volt. A menetből pár másodperc volt csak hátra, majdnem elsétálós fejrúgásos KO lett a vége, de DeAnna magához tért, és elkezdett feltápászkodni, McCarthy pedig nem szüntette be a meccset. Megszólalt a gong, de Bennett még mindig csak tűpászkodott a földről, sajnos végül sikerült felállnia (jóval a gong megszólalása után), és Melinda ekkor már nem tudott újabb támadást indítani.A második menetre DeAnna teljesen kitisztult, és folytatta Melinda nekipréselését a ketrecnek. Melinda megfogta a ketrec rácsait, hogy védekezzen a földrevitel ellen, McCarthy rászólt, még a kezét is megpróbálta lefejteni a ketrecről, de végül nem sikerült, ezért meg kellett állítani az akciót. Melindától John levont egy pontot, érzésem szerint feleslegesen, közben kiírták, hogy azért 13 földreviteli kísérletből 13-at hárított.

Sokszor szét kellett őket választani, mert a ketrec mellett nem volt túl látványos az akció, de nem Melinda, hanem Bennett erőltette ezt a nem túl szép bunyót, amit inkább sima birkózásnak neveznék csak. Persze egy másodpercig sem lehetett unatkozni, már csak azért sem, mert közben Cormier-ék azon tűnődtek, vajon mit mondhatnak Melindának az edzői. Bárcsak fordíthattunk volna nekik :) A találatok száma a másodikban 23:5 volt Melinda javára.

A harmadikban is ugyanez a forgatókönyv ismétlődött: Melinda leiskolázta állóharcban ellenfelét. Melinda könyökkel, ütésekkel, és rúgásokkal is bombázta Bennett-tet, aki a harmadik menet végére elveszítette az Octagon kontrollt, és hátrált, el Melindától. Sajnos az utolsó másodpercben Bennett egy alacsonyan szálló rúgással kibillentette Melindát az egyensúlyából, követte a magyar lányt a földre, és hamar side control-ba került, ahonnan ütésekett zúdított Melindára. Pár betalált, de nem vészesen erősen, és több nem is történhetett, mert véget ért a meccs. A szünetben, amíg a pontozóbírók tanakodtak, többször lejátszották nekünk azt a fejrúgást, amivel Melinda majdnem kivégzéses győzelmet hozott össze.A menet végén mindkét lány ünnepelte magát, érzésem szerint Melinda volt a jobb, neki kellett volna nyernie, nekem nagyon nem volt szimpatikus, amit DeAnna művelt (a nagy semmi?), de a pontlevonás, az "Octagon control" és a harmadik menet végén az a pár másodperc a bírók szemében elég volt ahhoz, hogy ne Melindának adják a meccset. Többségi döntetlen született.Egyik szemünk sír, a másik nevet, mert Melinda nagyot küzdött, de az első magyar győzelem a UFC-ben még várat magára.

De emlékezzünk a szép dolgokra inkább, ne szomorkodjunk. A két lány közül egyértelműen Melinda tett meg többet a győzelemért, egyedül neki volt emlékezetes pillanata (nem is akármilyen!), állóharcban bemutatta tudását, és a földreviteleket is nagyon szépen védte ki. Ez a rúgás remélhetőleg még sokat fog érni, és további lehetőségeket biztosít Melindának a UFC-ben:Szólj hozzá