Épülőfélben a Jon Jones vs. Francis Ngannou superfight
MMA

Épülőfélben a Jon Jones vs. Francis Ngannou superfight


Jon Jones-ban és Francis Ngannou-ban közös dolog, hogy mindketten megcsömörlöttek a saját súlycsoportjukban. "Bones" már egy egész évtized óta nem talál legyőzőre, "A Predátor"-nak pedig már a töke kivan azzal (jogosan), hogy áll a divízió és nem kap újabb esélyt a címszerzésre.

A két bunyós egymásra talált a közösségi médiában. Francis-nek még nem igazán volt beef-je senkivel, inkább az ökleivel beszél és hát rendkívül kedves és szelíd embernek ismerjük őt. De Jones már bekóstolta.

Amikor a félnehézsúlyú bajnok azt írta, fura volt egykori ellenfelét, OSP-t látni nehézsúlyban, Francis óvatosa megkérdezte őt, hogy 'mennyire volt fura, barátom?', utalva ezzel kedvesen arra, hogy szívesen fogadná őt nehézsúlyú debütálásán. Erre Jones a következőt írta neki:
"Nem igazán számít az erő, ha a parasztlengőid lassúak. Én már vagyok, mint a többiek, barátom."

Jones egy másik posztban hozzátette, hogy már nincs mit bizonyítania félnehézsúlyban, ezért szeretne a nagy pénzt hozó meccsekre koncentrálni, tehát nagy az esélye annak, hogy a bajnok ezegyszer tényleg súlycsoportot vált. Azt mondta, úgy győzné le Ngannou-t, hogy "magát adja", és hogy szerinte Thiago Santos ügyesebb állóharcos, mégis legyőzte.

Erre már reagált A Predátor, amolayn Francis Ngannou-san:
"Ha úgy gondolod, elbírsz a technikai tudásommal, akkor oké! De egyetértek, hogy már tényleg semmit sem kell bizonyítanod félnehézsúlyban, és hogy egy zsák lóvéért bunyózhatnánk."

Sok rosszat lehet mondani Jon-ról (necces pontozásokkal tudott csak győzni mostanában), de azt nem, hogy nem védett volna címet top kihívók ellen. Korábban elhangzott tőle az is, hogy feleslegesnek tartja a súlycsoportváltást. A félnehzésúly az ő otthona, itt kell bizonyítania. De már valóban nincs mit.

Szerintetek hogy teljesítene Jones nehézsúlyú ellenfelekkel szemben?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá