Elkezdődött a bunyóhét, jön az Adesanya vs. Vettori gála
MMA

Elkezdődött a bunyóhét, jön az Adesanya vs. Vettori gála


Az elmúlt 2 hétben nagyon gyenge volt a felhozatal MMA-ban. A UFC egy hetes szünetet tartott, a múlt hétvégén pedig lezajlott egy gála, melyen nem volt egy nagy név sem.

Na de most! Most aztán van hype, ugyanis több körömlerágós mérkőzés is érkezik a képernyőkre a hétvégén. Jön a UFC 263, a főmeccsn a középsúlyú bajnok, Israel Adesanya csap össze azzal a Marvin Vettori-val, aki a súlycsoportban a legnagyobb ellenállást nyújtotta ellene, még Robert Whittakert is felülmúlta ebben. Adesanya csak megosztott pontozással tudott nyerni ellene.

A nigériai legutóbb tett egy kitérőt félnehézsúlyba, ami óriási hiba és teljesen értelmetlen is volt, el is vesztette veretlenségét, Jan Blachowicz kipontozta egy elég gyatra mérkőzésen. Ha kikap Vettoritól, az lesz az első igazi veresége, és ezzel elveszíti a bajnoki övét is.

De most nem csak a főmeccs lesz nagy dobás – koránt sem. Az előmeccsen egy második címmérkőzés lesz, a Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno, melynek első felvonása valami őrülten jó volt. Előtte egy közönségkedvenc, Nate Diaz bunyózik a nem annyira közönségkedvenc Leon Edwards-szal, ami szintén a UFC egiyk nagy dobása, én ezt a mérkőzést várom a leginkább. Ja, közben mutatom az első Embedded-et angolul értő rajongótársaimnak:Ez még mindig nem minden. Diazék előtt jön Demian Maia, aki azzal a Belal Muhammad-dal csap össze, aki legutóbb Edwards-szal harcolt és egy nagyon durva szembenyúlás miatt volt kénytelen feladni a mérkőzést. Maia a UFC egyik legjobb földharcosa, de már 43 éves. Elmondása szerint nem ez lesz az utolsó meccse, ez után szeretne majd még egyet.

Olyan Dana White-os "If you didn't know, now you know" stílusban hozzátenném mindehhez, hogy a műsorban szerepel egy kevésbé ismert jövőbeli bajnokesélyes is, a veretlen, 14-0-ás mérleggel büszkélkedő Movsar Evloev. Az M1-Global egykori harmatsúlyú bajnokáról van szó, aki erős birkózó alapokkal rendelkezik. Az ő meccsét nem adja ugyan a Sport TV, de a neten szerencsére nézhető lesz. Neki a legutóbb Zubaira Tukhugov-ot kipontozó Hakeem Dawodu lesz az ellenfele, aki szintén csinos profi MMA mérleggel rendelkezik, ez 12–1–1.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá