Ejtették Volkan Özdemir ügyét, miután az áldozat nem működött együtt az ügyészséggel
MMA

Ejtették Volkan Özdemir ügyét, miután az áldozat nem működött együtt az ügyészséggel


Először is: Mi olyat tett „No Time”, ami ellenkezik a törvénnyel? (Az alábbi sorokat td_fonagylaszlo korábbi cikkéből idéztem.)

„Augusztus 12-én a floridai Fort Lauderdale, ”Capone” bárjában történt egy kisebb verekedés. Nem ok nélkül, Volkan szerint, ugyanis Kevin Cohen zaklatta, majd fogdosta Özdemir barátnőjét, No Time pedig picit zokon vette ezt. Cohen állítása szerint ő csak kiment a „Capone” bár elé, mert azt hallotta benn, hogy egyik barátját megverték odakinn. Majd mikor odaért, Volkan minden ok nélkül kiütötte.”

Cohen állítólag 14 percig volt eszméletlen, majd agyrázkódással szállították kórházba. A rendőrség szerint Özdemir Cohen másik barátját is meg akarta ütni, sikertelenül. Súlyos testi sértés volt a vád, a félnehézsúlyú kihívó ellen.

Az eset, természetesen, nem volt jó hatással Volkan karrierjére, a Daniel Cormier elleni felkészülését is befolyásolta, valamint elvették az útlevelét, így nem vállalhatott meccset az USA-n kívül.

A tegnapi nap során azonban Broward megyei (Florida állam) bíróság ejtette a török-svájci harcos ügyét, ezt Kristi Grimm, a Florida állambeli ügyészség szóvivője is megerősítette. Özdemir ügyvédje, Bruce Zimet pedig elmondta, hogy védence a bíróságon tudta meg a jó hírt, és most már újra a karrierjére akar koncentrálni.

Volkan visszakapta az útlevelét, így már nincs akadály előtte, hogy ismét külföldön harcoljon. Az igazságszolgáltatással történő összeütközés ideje alatt Mauricio „Shogun” Rua ellen lépett volna ketrecbe először Chilében, majd pedig Hamburgban, de mind a két meccs vízumproblémák áldozata lett.

A UFC remek megoldást talált a helyzetre: a UFC 227-en (augusztus 4.) „No Time” összecsap Alexander Gustafsson-nal, a mérkőzés tétje pedig akár a 205 fontos divízió ideiglenes bajnoki öve is lehet. (Persze ez csak találgatás, de nem lennék meglepve.)

Mit gondoltok, az immár zavartalan körülmények között készülő Özdemir kiüti Gusztit is?


Szólj hozzá