Egyszerre hárman is lebuktak marihuánával az UFN 104-en
MMA

Egyszerre hárman is lebuktak marihuánával az UFN 104-en


Három UFC-s is elbukta a doppingtesztet február 4-én, az UFC Fight Night 104-en, még az is lehet, hogy egymás között passzolgatták a jointot.


Szerencséjük, hogy nem az USADA, hanem Texas állam büntette meg őket.

Mivel nem a USADA, hanem Texas állam szankcionálta a Niko Price-Curtis Blaydes-Abel Trujillo triót, így megúszták a bulit 90 napos eltiltással és ezer dolláros pénzbírsággal. A bunyósok a versenyidőszakon belüli mintavételnél produkálták a pozitív eredményeket.

Hármójuk közül ketten értek el ténylegesen pozitív eredményt a gálán, de mind Price, mind Blaydes győzelmét átírták „no contest”-re a hivatalos mérlegükben. Papíron tehát már nem ismerik el, hogy Price a másodikban kiütötte Alex Morono-t, és a nehézsúlyú Blaydes sem büszkélkedhet egy újabb TKO-val a neve mellett (ez lett volna neki a hatodik).

Trujillo volt az est fő vesztese, őt a harmadikban fojtotta le John James Vick, az ő neve mellől nem törölték le ezt az eredményt.

Az MMAFighting-nak nyilatkozott az ügyben a USADA szóvivője, Ryan Madden, aki szerint a triónak nem kell további büntetésekre számítaniuk a doppingellenes ügynökségtől, mert a szervezetükben a kannabisz mennyisége nem haladta meg a 150 ng/ml értéket. Ez a szabályt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) találta ki, Texasbanban viszont ezt konkrétan leszarják.

Olyannyira, hogy az MMAFighting megpróbálta kideríteni, mégis mennyi tiltott szer volt a bunyósok szervezetében, erre azt válaszolták nekik Texasból, hogy nem kívánnak tovább foglalkozni az üggyel.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá