Egyre dagad a botrány Islam Makhachev illegális visszatöltése körül

Egyre dagad a botrány Islam Makhachev illegális visszatöltése körül


Egyre dagad az "IV botrány".

A UFC 284-en csapott össze Alexander Volkanovski és Islam Makhachev, a mérkőzést Ausztráliában rendezték.

Nem elég, hogy kettejük közül Alexander Volkanovski volt az, aki nagyot kockáztatva feljebb ment egy súlycsoportot, állítólag Islam Makhachev még csalt is a fogyasztással.

Dan Hooker volt az, aki elsőként vádolta meg csalással a UFC könnyűsúlyú bajnokát, mondván, hogy tudomása van egy bizonyos nővérről, akit Makhachev felbérelt azért, hogy infúziót adjon neki és ezzel segítse a visszatöltését a fogyasztás után:


"Ez a buta fasz azt hiszi, Ausztráliába repülhet, felbérelhet egy nővért hogy infúziót adjon neki, és ez titok marad. Csaló kutya" – írta Hooker.

A tweet óriási port kavart – talán ez lett Hooker eddigi legnépszerűbb bejegyzése a Twitteren –, Makhachevék természetesen mindent tagadnak és "Hangman" felelősségre vonását követelik a meggyanúsításért, a UFC eközben azt mondja, az infúzió mégis engedélyezett, az ausztrál bizottság pedig ennek a szöges ellentétjét állítja.

Islam menedzsere, Ali Abdelaziz elismerte, hogy infúziót használt Makhachev, tehát egy hazugságon már tetten érhető a dagesztáni csapata, :
“Ezt az idiótáknak: minden UFC-s számára megengedett 2-3 liter infúzió, amennyiben ezt egy profi szakember, például egy nővér csinálja. Jövő héten mindenki titkát felfedem. Islam Makhachev a pound-for-pound király.”

Hooker és Makhachev korábban egyébként már összecsapott, méghozzá tavaly, az orosz nyert első menetes szubbal. Ali szerint Hookerben – aki Volkanovski jó barátja – még mindig benne van ez a vereség, és így szeretne revansot venni, ha már máshogy nem tud.

Jeff Novitzky, a UFC Athlete Health and Performance-ért felelős alelnöke azt nyilatkozta, hogy valóban engedélyezett az IV, ha azt profi adja, de csak ha a mennyiség nem haladja meg a 100 millilitert 12 óra alatt.

Ezzel szemben a Government of Western Australia’s Combat Sports Commission szabályrendszere – ami azért számít, mert Ausztráliában volt a UFC 284 – kerek perec kimondja, hogy az infúzió használata még akkor is tiltott, ha azt profi adja be, mert az, hogy valaki erre szorul, azt jelenti, hogy túlságosan is nagyot fogyasztott, és ilyen drasztikus módszerkre van szüksége a visszatöltéshez.

A kérdés az, hogy a UFC szava számít-e jobban, vagy annak a helynek a Bizottságáé, ahol volt a gála. A dolog ott tart már, hogy véleményünk szerint rendesen ki kell vizsgálni, hogy most akkor történt-e csalás vagy sem.

Azt nem hisszük, hogy emiatt elveszik Makhachevtől a győzelmet, maximum egy dádát kaphat, ha bebizonyosodik, hogy helytelenül cselekedett. Mindenesetre véleményünk szerint kontrollálni kéne a bunyósokat a mérlegelés után, hogy hasonló eset ne történhessen meg soha többé.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá