Egy nagyon kellemes kis visszavágó következik
MMA

Egy nagyon kellemes kis visszavágó következik


A küzdelemre Abu Dhabi-ban kerül sor, a UFC 242-es, Nurmagomedov és Poirier által fémjelzett gáláján.

A hivatalos kommunikáció szerint a papírmunka még hátra van, de Felder posztolt egy képet az instagramon, ami a „Preparation has begun”, tehát a „Felkészülés megkezdődött” címet kapta, szóval lehetséges, hogy azóta már tinta került a szerződés pontozott részére. Egy kis érdekességet is rejt az imént említett kép, de erről később.

Négy évvel ezelőtt volt egyébként az első találkozásuk, amikor még Felder veretlen volt (10-0) és kései beugróként helyettesítve Myles Jury-t. Barboza természetesen már akkor is egy rettegett match up volt, pláne a leginkább állóharcot erőltető bunyósok szemében, ezért miután Felder elveszítette azt a mérkőzést egyhangú pontozással, Dana White csak annyit mondott, hogy az „Ír sárkány” becenévre hallgató Felder ázsiója óriást nőtt.

Barboza az első mérkőzésük óta egy 4-4-es mérleget mutatott fel, olyan neveket legyőzve, mint Anthony Pettis, Gilbert Melendez vagy éppen Beneil Dariush. Nem lenne különösen impresszív ez az 50%-os mutató, ha nem tudnánk, hogy emberünk a szó szoros értelmében mindig csak igazi gyilkosokkal állt le bunyózni.

Felder sorozata az első bunyójukat követve egy fokkal jobban mutat számokban, mert kilenc mérkőzésből hatszor emelték a kezét a magasba és csupán háromszor kapott ki. A névsor viszont egy csöppet visszafogottabb, mint a brazil barátunk esetében.

Ez a bunyó leginkább a hardcore követők ízvilágának kedvezhet elsősorban, de azoknak nagyon. Az első mérkőzésük a gála legjobb összecsapása lett végül, ami könnyen megismétlődhet most is. Továbbá a két bunyós stílusát ismerve, túl sok földharcra sem kell számítanunk, így nagyjából garantált a „stand and bang”.

A fentebb említett Felder által posztolt fotó viszont azért érdekes, mert az első összecsapásuk eredményét leginkább Barboza Felder jobb oldalára mért testrúgások (switch kick) befolyásolták és nagyjából ez a technika volt a mérleg nyelve. A kép alapján látni, hogy Felder most megpróbál jobban készülni ebből a technikából, nem mintha Barboza repertoárjában ne lenne még vagy egy tucat más rúgás technika, amivel megfektethet.Aki esetleg lemaradt volna Barboza és Felder első bunyójáról, az visszanézheti ezen a linken.


Szólj hozzá