Egy államban bevezetik a nyílt pontozást
MMA

Egy államban bevezetik a nyílt pontozást


Kansas-ben március 1-től az MMA mérkőzéseken minden néző élőben, real time követheti majd, hogyan pontozzák a bírók a mérkőzéseket és tudni fogják, melyik bunyós áll nyerésre. A zsír új rendszert a Jon Jones vs. Dominick Reyes meccs botrányos pontozása miatt vezetik be.

Eddig ugyanis titkos volt, ki hány pontot szerzett a menetekben, az eredményekről csak a meccsek végén hullott le a lepel.

Ez óriási dolog, de nem biztos, hogy jó. Azt jelenti, a harcosok is tudják majd, nyerésre állnak-e vagy sem, ez pedig beleszólhat a teljesítményükbe. Aki például tudja, épp vesztésre áll 2 menet után, az nagyon meg fogja húzni az utolsó menetet, a kiütésre és/vagy a submission-re hajtva. Ezt persze az ellenfél is tudja majd előre, ezért az ő bunyóstílusa is változhat.

Egy másik potenciális hátrány, ami ebből adódhat, hogy elveszik a meglepetés ereje, így ha két menet után a rajongók látják, hogy egyértelműen nyerte pontozással a harmadik menetet, akkor az eredményhirdetést és ami annál is fontosabb, a meccsek utáni interjúkat nem biztos, hogy megvárják. Ez árthat egyes bunyósok népszerűségének, mert eddig mindig megvártuk az eredményhirdetést, és utána már csak pár másodpercre voltak az interjúk, amiket azért nagyjából mindenki végighallgatott.

Az első nyílt pontozásos gálát a kizárólag női bunyókat rendező Invicta FC tarthatja majd március 7-én, ami jót tesz majd a női bunyók és a promóció népszerűségének.

Érdekes ez a döntés, ti mit gondoltok róla?


Szólj hozzá