Eddie Alvarez: én leszek a valaha volt legjobb könnyűsúlyú bunyós!
MMA

Eddie Alvarez: én leszek a valaha volt legjobb könnyűsúlyú bunyós!


Az egykori UFC harcos Eddie Alvarez, holnap, azaz április 7-én meccsel a ONE FC égisze alatt a moldáv Iuri Lapicus ellen. Bár nem lesz egyszerű dolga az amerikainak, de ő már egyel előrébb néz (ami általában nagy hiba) és egy esetleges Christian Lee elleni bajnoki meccsen jár az esze. Jelen pillanatban elég távol áll még ettől, de egy ONE FC övvel a derekán, szervezetektől függetlenül, könnyűsúlyú GOAT-nak érezné magát.
„Szerintem én lehetek a valaha volt legjobb könnyűsúlyú az MMA világában. Egyszerűen így érzem. Könnyű öt vagy tíz évig jónak lenni, de én majdnem két évtizede harcolok a legjobbakkal a világ minden pontjáról. Az eredményeim magukért beszélnek, bárki, aki vitatkozna ezzel csak nézze végig őket.”

A rezümé valóban impozáns, volt bajnok a UFC és a Bellator keretein belül, ezek mellett még három kisebb szervezetnél is révbe ért váltósúlyban.

Alvarez nem gondolja úgy, hogy automatikus címmeccs jár majd neki, ha legyőzi Lapicus-t, de egy nagy győzelem üzenet lesz a promótereknek. Bár első meccsét nagy meglepetésre elbukta a szervezetnél Timofey Nastyukhin ellen, de utána javított, lefojtotta Eduard Folayang-ot. Bízik benne, hogy sorozatban két siker után megkapja a lehetőséget.

Könnyű estére semmiképpen nem számíthat, ugyanis ellenfele mérlege 14-1, amiből négy kiütés, tíz pedig submission. Az egyetlen vereségét legutóbbi meccsén szenvedte el a regnáló bajnok, Christian Lee ellen, TKO-val tavaly októberben. Lapicus célja is egyértelműen az, hogy gyorsan javítson és megint képbe kerüljön az övvel kapcsolatban.Sokan, kétkedve fogadhatják Alvarez kijelentését, vannak még bőven jelentkezők erre a státuszra. Elég csak Khabib Nurmagomedov-ra gondolni a makulátlan mérlegével és dominanciájával, vagy esetleg Conor Mcgregor-ra, aki az először ült fel két divízió trónjára. Viszont, ha tényleg felérne a csúcsra a ONE FC-nél is az egyedülálló lenne a sporttörténetében.

A gála főmeccse egyébként Demetrious Johnson vs Adriano Moraes lesz a légsúlyú címért.

Alvarez-nek elég lehetne ez a „mesterhármas” ahhoz, hogy ő legyen a GOAT, vagy kicsit túlzó az állítása?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá