Eddie Alvarez elárulta, miért nem érdekli a Justin Gaethje elleni közelgő összecsapása
MMA

Eddie Alvarez elárulta, miért nem érdekli a Justin Gaethje elleni közelgő összecsapása


Eddie Alvarez nem érzi, hogy élete bunyóját hozta volna az utolsó megmérettetésein és talán pont azért, mert túl sokat törődött az egésszel.

A volt könnyűsúlyú bajnok elég nehéz időket élt meg, miután Conor kiütötte őt tavaly novemberben, majd Dustin Porier-el csak egy „No Contest"-ig jutottak.

Épp a következő bunyójára készülve, amely decemberben Justin Gaethje ellen lesz, Alvarez arra koncentrál leginkább, hogy ne törődjön túl sokat és ne agyaljon állandóan azon, hogy mi fog történni.
„Az elmémben csak azt nézem, ami nekem jó és úgy érzem, hogy még nem mutattam meg a legjobb oldalamat a UFC-ben. Azt hiszem, hogy most pont olyan fázisban vagyok, ahol csak annyit akarok mondani, hogy le se szarom, mert minél kevesebbet törődöm az elkövetkezendő bunyómmal, annál jobban fogok teljesíteni. Szerintem túl sokat foglalkoztam mindennel, még a győztes címmérkőzésem előtt is és nem kockáztattam eleget. Azt a szintet akarom megközelíteni, amikor már egyáltalán nem érdekel semmi és véleményem szerint olyankor jobban is fogok majd teljesíteni.

Már akkor is túl sokat aggódtam, amikor beléptem az UFC-be. Mindig jelen volt egyfajta stigma, mely szerint a kisebb szervezetekből érkező harcosok képtelenek lesznek lépést tartani a UFC legjobbjaival és hagytam, hogy mindez befolyásolja a teljesítményemet. Túlságosan rágörcsöltem a győzelemre és arra, hogy bebizonyítsam a kételkedőknek, hogy képes vagyok a végső győzelemre. Amikor azonban ennyire a győzelemre fókuszálsz, teljesen elfelejtesz önmagad lenni. Jobban bunyózom, ha nem törődöm annyit az egésszel.

Minden szurkolónak, aki nézni akarja a bunyót, azt üzenem, hogy a felkészülésem közben sokat koncentrálok arra és keményen dolgozom azon, hogy ne aggódjam túl a dolgokat és ezért mindenképpen ajánlom, hogy ne hagyják ki ezt az összecsapást.” – árulta el Alvarez az MMA Tonight-nak.

Ami pedig Gaethje-t illeti, a World Series of Fighting (WSOF) ex-bajnoka már nem egyszer bizonyította, hogy a világ egyik legizgalmasabb bunyósai közé tartozik. Többek között azt is nyilvánvaló lett, hogy képes felvenni a versenyt a legjobbakkal is, mivel az UFC debütálásán kiütötte Michael Johnson-t.

Alvarez egyértelművé tette, hogy nagyon tiszteli ellenfelét.
„Tisztelem a srácot. Keményen edz, erős fejben és eddig még veretlen. Egy csöppet magamra emlékeztet, amikor elkezdtem ezt az egészet és az volt az érzésem, hogy legyőzhetetlen vagyok. Így éreztem, amíg nem találkoztam egy bizonyos emberrel. Sok mindent, amit és ahogy csinál, magamra emlékeztet, és 2 hónap múlva össze is csap azzal a sráccal.”

Hát, hogy mi lesz az egésznek a vége, majd kiderül, de mindenesetre nem lehet könnyű feladat azzal törődni, hogy ne törődj annyit…

Azonban ha egyet tanácsolhatunk, akkor semmiképp se hagyjátok ki ezt a küzdelmet, mert szinte borítékolható, hogy nem megy végig és elképesztően izgalmas, fordulatos küzdelem szemtanúi leszünk.

UFC 218, december 2.!


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá