Dominick Cruz megint becsicskította a teljes harmatsúlyt
MMA

Dominick Cruz megint becsicskította a teljes harmatsúlyt


Üzleti és életviteli tanácsadás Dominick Cruz irodájából.A profi MMA és azon belül is az UFC berkeiben egyre többször hallani arról, hogy ez vagy az a harcos kihív egy másik arcot. Ez nem mindig volt így. Legalábbis Dominick Cruz szerint. Annyira nem, hogy az UFC harmatsúlyú bajnoka az MMAjunkie Radionak azt nyilatkozta, ő tanította meg a súlycsoportjának, legyenek férfiak és vegyék a kezükbe a saját karrierjük alakítását. Arról, hogy Cruz mennyire nem a levegőbe beszél, nemcsak kivételes sportkarrierje árulkodik, de az is, hogy a különböző sérülések miatt partvonalon töltött évek után a visszatérést követően ő az, aki megmondja, kivel akar küzdeni és ezek a meccsek létre is szoktak jönni.
Egyszer már kitakarítottam a súlycsoportot, mielőtt lesérültem volna. Mindenkit megvertem. Egy új kategóriát indítottak 125 fontban (légsúly), és nagyon sokan itt folytatták, mert eggyel feljebb mindenkivel szembe néztem. Az, hogy lesérültem, lehetőséget biztosított a többi versenyző számára hogy lerendezzék, ki is az utánam következő legjobb a mezőnyben.

Az a szándékom, hogy  a súlycsoportot. A többiek dumálnak, de én nem hiszem, hogy bármelyikük is pariban lenne velem, egyikük sincs. Ha nem tudom megvalósítani a tervemet – a súlycsoport letarolását illetően – akkor egy nagy bunyót akarok és megcélzom a pehelysúlyú övet is.” – ki nézne meg egy meccset Cruz és Conor McGregor között?

A lényeg annak megértése, hogy a visszatérésem és az, amit tettem, mindenkit, minden másnál jobban kiborított. Sosem hallottátok még, hogy bármelyik srác kihívott volna egy másik harmatsúlyút a súlycsoport történetében. Hol voltak ezek az arcok, amikor sérült voltam? Így látom a helyzetet. Felteszem a kérdést, ki volt az utolsó, akit kihívtak harmatsúlyban, amíg sérülten az elmúlt 4 évet a FOX-nál töltöttem, mint elemző?”

Még a sérülésem alatt is könyörögtem ezeknek az embereknek, szóljanak egymáshoz, hogy igazi súlycsoportot tudjunk építeni. Ők azonban nem csinálták. Most, hogy ismét aktív vagyok, lenyomom őket és mostanra mindenkinek van valami mondanivalója. Hirtelen mindenkitől félek, mindenki elől menekülök, mindenki ki tud ütni, de senki nem tudott kiütni senkit, amíg távol voltam. Ez elég ironikus. Furcsa, hogy működnek a dolgok. Lényegében én tanítottam meg mindenkit, hogy növesszen tököt és jártassa a száját, ez történt.”

Ránézel a súlycsoportra és azt látod, hogy a legjobbakkal nézek farkasszemet. A statisztikák szerint minden alkalommal az utánam következő legjobbal verekszem meg.


Cruz legutóbb T.J. Dillashaw elleni meccs után tolta a Thug life üzemmódot


Dominick Cruz amellett, hogy magát fényezné, több dologra is kitűnően rávilágít a fenti nyilatkozatában. Először is arra, hogy ő mekkora király, ami kvázi öntömjénezés, de valóban így van. 11 éve profi, ez idő alatt mindössze egy vereséget szenvedett. Több szervezet – UFC, WEC – bajnoki címét és megszerezte, és bár korán sem egy finish-gép, de taktikus és szórakozató bunyója elnyeri a közönség és a döntéshozók tetszését. Ugyanakkor a harmatsúly a sérülését követően sem fagyott be, gondoljuk Renan Baraora és T.J. Dillashaw brillírozására.
A másik és még fontosabb az, hogy Cruz felhívja a figyelmet a média szereplések fontosságára. Megérti, hogy a profi sportban mekkora szerepe van ennek a vonalnak. T.J. Dillashaw ugyan kiváló harcos, de nem sűrűn kapja fel a nevét a média. Vele szemben ott van egy ír, aki korábban mielőtt lehozta volna első UFC meccsét, már megnyerte magának stílusával és nyilatkozataival a sajtó szimpátiáját. És azóta hová jutott! Emellett persze nem árt, ha valaki jól is bunyózik. De hány olyan bunyós van, aki kiváló teljesítménye ellenére sincs a közelében annak, hogy nagyot szakítson, vagy a médiát felhasználva bulizzon ki magának valamilyen „emelést”?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá