Dolgok, amiket SOHA ne mondj a BJJ edződnek
bJJ

Dolgok, amiket SOHA ne mondj a BJJ edződnek


Még poénból se, ha kedves az életed!

Nincs abban semmi szégyen, ha az ember kérdez, épp ellenkezőleg. De vannak olyan kérdések, amelyeket soha nem szabad feltenni nemhogy egy BJJ-s instruktornak, de egyetlen harcművészeti ág gyakorlójának sem.

A leghíresebb európai brazil jiu jitsu (BJJ) portálon összegyűjtötték azt a három legnagyobb verbális főbűnt, amit elkövethetsz az edződdel szemben.
#1: De hát láttam valakit a YouTube-on, aki jobban csinálta ezt

A BJJ mára már divat lett, most már nem csak a Gracie-család ért hozzá, hanem sokan mások is, szorosabb lett a verseny, jobbnál jobb edzők vannak szerte a világon, ráadásul ott van tényleg a YouTube is, ahol világsztárok előszeretettel tesznek fel edzővideókat. A fenti állítást ennek ellenére soha ne tedd fel az edződnek, még akkor se, ha igazad lenne. Ezt sokaknak nem kell mondani, főleg olyanoknak, akikbe szorult némi empátia, tisztelet nekik!

#2: Ez lesz a teszten?

Normáls esetben ez sem kellene, hogy magyarázatra szoruljon, de azért megteszem a gyengébbek kedvéért. Ha ezt a kérdést felteszed, az azt a képet festi rólad, hogy nem vagy több egy magológépnél, aki csak azért hajt, hogy átmenjen a teszten, nem pedig azért, hogy a harcművészet által egy jobb, keményebb, kreatívabb személy váljon belőle. Az utcai harcban is majd megmondod az ellenfelednek, hogy milyen technikákat hanyagoljon?

#3: Más övet érdemlek

Az instruktor feladata az, hogy eldöntse, készen állsz-e a szintlépésre, nem a tiéd. Éppen ezért tilos tiltakozni azért, hogy milyen színű öv van a derekadon. Dolgozz keményebben, legyél szorgosabb, ne nézd, hogy mások mennyit fejlődtek ugyanannyi idő alatt, és hidd el, hogy jön az, aminek jönnie kell. Lehet, hogy pont akkor mondod neki, hogy megértél a szintlépésre, amikor már ott van a háta mögött az új öved.

Itt a negyedik, bónusz "legrosszabb kérdés a világon", amit már annyira nevetséges feltenni, hogy ezt egy beépített színésszel merték csak eljátszani a hecc kedvéért:



Szólj hozzá