Dillon Danis 7 hónap eltiltást, enyhe pénzbírságot kapott a tömegbunyóért
MMA

Dillon Danis 7 hónap eltiltást, enyhe pénzbírságot kapott a tömegbunyóért


Conorék és Khabibék után Dillon Danist is megbüntették a UFC 229 tömegverekedésében való részvételért.

A Bellator váltósúlyú bunyósa, Conor McGregor edzőtársa és BJJ mestere visszamenőlegesen hét hónap eltiltást kapott – tudtuk meg a hétfői meghallgatása után. Danis-nek 7500 dollárt is ki kell perkálnia, ez semmi ahhoz képest, amit a többiek kaptak.

Mindez azt jelenti, hogy a BJJ mester május 6-án már bunyózhat is.

Danis az ötödik ember, akit megbüntettek a UFC 229-es tömegbunyó miatt. Khabib 9 hónapot és 500.000 dolláros bírságot kapott, Conor 6 hónapot és 50.000 dollárosat, Nurmagomedov csapattársai (Zubaira Tukhugov és Abubakar Nurmagomedov) pedig fejenként 1 évet és 25.000 dolláros dádát.

A hatóságok szerint bár Danist támadta meg Khabib, de "sportszerűtlen" volt a magatartása, hiszen obszcén gesztusokat intézett az oroszok felé, valamint őt is le kellett fognia a biztonságiaknak, hogy ne verekedjen tovább. Ezzel ő kapta az egyik legenyhébb büntetést.

Danis (1-0) tavaly áprilisban mutatkozott be a ketrecben, első menetes kopogtatással győzött.

Az embert, aki az egyik legsúlyosabb vétséget követte el a tömegverekedésben (hátulról többször tarkón ütötte Conort), még mindig nem büntették meg, bár valószínűleg nem is fogják, mert nem hivatalos bunyós, mint a többiek. De azért az internet nem felejt, így mi sem:Szólj hozzá