Diego Sanchez szerint az agykárosodás nem létezik
MMA

Diego Sanchez szerint az agykárosodás nem létezik


A UFC veterán twitteren fejezte ki véleményét az agykárosodás kapcsán egy posztra reagálva. Egyenesen azt állítja, hogy ez csupán a gyenge emberek kiatalációja és nem más, mint kifogás.

A Chronic Traumatic Encephalopathy, vagy krónikus traumatikus enkefalopátia nagyon komoly dolog. A múltban is ismeretes volt, de csak úgy hivatkoztak a betegségben szenvedőkre, hogy ‘punch drunk’, vagyis az ütésektől megrészegült. Tipikus tünete ugyanis amikor az illető ‘elszürcsöli’ a szavakat, mintha részeg lenne. Emellett még számtalan neurodegeneratív tünete van, de az igazság az, hogy az orvostudomány vajmi keveset tud róla. Egy dolog azonban biztos. Hogy valós! Aki még mindig Diego véleményét osztja, annak azt ajánlom írja be a Google  képkeresőbe ezt a három betűt: CTE. Nem túl vidám dolog, amikor az ember agya az általános iskolai táblatörlő szivacs módjára amortizálódik.

Azoknak viszont, akik rettegnek tőle: semmi pánik! Diego Sanchez azt állítja, ő maga a gyógymód!Diego esetében is felmerült a dolog, ugyanis gyakorlatilag száz éve jelen van a szcénában. (értsd: 2002-ben volt az első profi meccse.) Azonban sokkal inkább személyisége és viselkedése adhat okot a spekulációkra. Elég csak a Jake Ellenberger elleni küzdelem bevonulására visszaemlékezni vagy megnézni milyen edzőt válatszott magának újabban, hogy mást ne említsek. Mindezt összevetve, Diego úgy tűnik, tényleg rendben van, csak ugye kicsit fura figura.


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá