FRISSÍTÉS: Derek Brunson megfellebbezte volna Anderson Silvától elszenvedett vereségét, de meggondolta magát
MMA

FRISSÍTÉS: Derek Brunson megfellebbezte volna Anderson Silvától elszenvedett vereségét, de meggondolta magát


Holly Holm mellett a UFC 208 újabb bunyósa érezte magát megcsalatva, és terelte volna az ügyét jogi útra - majd később, egy twittben visszakozott.


Derek Brunson visszavonulót fújt, és mégsem fellebbez Anderson Silvától elszenvedett, vitatható veresége ügyében. Az amerikai ezt egy twittben közölte:Mint írja, inkább arra koncentrál, hogy mielőbb új meccset kapjon.

Az eredeti szándékairól a twitt előtt ezt írtuk:

Brunson egyhangú pontozásos vereséget szenvedett a UFC 208-on Silvától, de teljesen elcseszettnek érzi a bírói döntést, és most jogi úton meg is támadja. Ezzel Brunson a női pehelysúlyú címmeccsen vereséget szenvedett Holly Holm után már a második bunyósa a gálának, aki fellebbezést nyújt be a meccseredménye miatt.

A középsúlyú két 29-28-cal és egy 30-27-tel maradt alul a pontozókártyákon, és aki látta a meccset, az minimum vakarta is a fejét az eredményhirdetés után. Bár Brunson egyértelműen tétova volt, talán óvatosságból, talán a legendás Silva túlzott tiszteletéből kifolyólag, mégiscsak ő diktálta az akciót, összességében aktívabbnak mutatkozott, és több sikeres támadást indított, mint a még nála is visszafogottabban viselkedő brazil.

Amikor kihirdették, hogy Anderson a győztes, az a kommentátorokat is meglepte, akik végig azt ecsetelték, hogy amit Silva mutat, az kevés lesz a győzelemhez. Brunsonnak adta a meccset a UFC-elnök Dana White is. És persze maga Brunson is azt hangoztatta, hogy egyértelműen ő volt a győztes, az MMA Hourban ki is fejtette, miért:
Az első menetben 39-8 volt az állás. 39-szer ütöttem meg. Ő engem nyolcszor ütött meg. Valószínűleg 12 felütéssel találtam el a klincsben, abban a muay thai klincsében, ahol általában kivégzi a fickókat. Silva kegyetlen a muay thai klincsben. A harmadik menetben 31-18-ra találtam túl. Az első és harmadik menetben leviteleim is voltak. Akkor most mondd meg nekem, ki győzött valójában.

Amit Brunson mondott, az mind igaz, ugyanakkor nem biztos, hogy egy elhibázott pontozást – legyen bármilyen súlyos is a hiba – elég vitaalapnak tekintsen a New Yorki Atlétikai Bizottság. Holm érvei nyomósabbak, hiszen ő azzal fellebbez a veresége ellen, hogy ellenfele, Germaine de Randamie két alkalommal is jóval a menetvégi kürtszó után ütötte meg, és a bíró egyszer sem vont le ezért pontot tőle. A Brunson-Silva meccsen nem történt ilyen sportszerűtlenség, sem pedig ennyire súlyos bírói hiba.


Szólj hozzá