Demetrious Johnson és T.J. Dillashaw ugyanazon a gálán harcolhatnak, de nem egymás ellen
MMA

Demetrious Johnson és T.J. Dillashaw ugyanazon a gálán harcolhatnak, de nem egymás ellen


Nagyon úgy tűnik, hogy „Mighty Mouse” első meccse 2018-ban egy visszavágó lesz, mégpedig Henry Cejudo ellen a UFC 227-en, augusztus 4-én.

Először Cejudo menedzsere – Ali Abdelaziz – posztolta ki a hírt Twitterre, még februárban, miszerint a mérkőzés a nyáron összejöhet, a tegnapi nap folyamán pedig Ariel Helwani is megerősítette ezt:
„A források szerint a UFC jó úton jár, hogy tető alá hozza a Demetrious Johnson vs. Henry Cejudo 2-t. Los Angelesbe, a UFC 227-re. Hivatalosan még nem egyeztek meg, de nagyon közel állnak hozzá.”

A hely és időpont választás érdekessége az, hogy a gálán főmeccset vívó, harmatsúlyú bajnok T.J. Dillashaw erősen kampányolt egy Johnson elleni superfightért, amely végül meghiúsult a légsúlyú bajnok vállműtétje miatt. Így T.J. visszavágót ad Cody Garbrandtnak, DJ pedig Cejudonak, egyazon gálán.

Első találkozójuk óta „Mighty Mouse” 3 mérkőzést vívott, ezek közül egyedül a TUF-győztes Tim Elliott elleni összecsapása ment végig, Wilson Reis-t és Ray Borg-ot egyaránt kopogtatta, utóbbit egészen elképesztő módon.

Henry Cejudo a címmeccsen elszenvedett első menetes kiütés után, rögtön beleszaladt egy erősen vitatott, pontozásos vereségbe Joseph Benavidez ellen. Azóta, azonban javított és Wilson Reis-t, valamint Sergio Pettis-t is legyőzte, ezzel pedig újból megkapta az esélyt az övszerzésre.

Menedzsere szerint Henry rengeteget fejlődött az elmúlt két évben, kérdés mire lesz ez elég a 12. címvédésére készülő, P4P lista éllovas Johnson ellen?

Ha minden a tervek szerint halad augusztus 4-én meglátjuk!


Szólj hozzá