Darth Bader átállt a sötét oldalra
MMA

Darth Bader átállt a sötét oldalra


Immár hivatalos: a UFC veteránja, Ryan „Darth” Vader Bader 9 év után átnyergelt a konkurenciához, azaz leigazolta a Bellator.


A 33 éves Bader a hétfői The MMA Hour-ban megerősítette a korábban felröppent hírt: a Bellatorhoz, a UFC legnagyobb konkurenséhez szegődik. Tudjátok, mit jelent ez: Cokerék jobb szerződést tudtak ajánlani Badernek, mint a UFC.

Mint kiderült, Bader egy hat mérkőzéses szerződést firkantott alá, ennek értelmében mindegyik bunyóért fix, teljes fizetést kap majd. Szerinte ez sokkal kedvezőbb, mint a UFC által kitalált rendszer, ahol a harcosok a bónuszok és a meccspénz összegéből kapnak fizetést.
“Úgy gondolom, hogy ez az egyik legjobb a szerződés, amit meg lehet kötni jelenleg. Ennél már csak az a jobb, ha bajnok vagy a UFC-ben, és a pay-per-view pénzekből is kapsz lóvét.”

– mondta Bader Helwani műsorában.

„Darth” szerint az egyik legjobb dolog a szerződésben, hogy a Bellator köteles évente legalább három bunyót szereznie neki, és ha ezt nem teszik meg, Badert akkor is ki kell fizetniük. A promócióváltás másik fő oka, hogy Scott Coker cégénél – a UFC-vel ellentétben, ahol csak a Reebok van – többféle szponzor közül is lehet választani, ez többféle bevételi forrást jelent.

Ugyan a Reebok is szokott fizetni a harcosoknak, de ezzel csak a bajnokok (40 ezer dollár) és az első számú kihívók (30 ezer dollár) járnak jól. Sokatmondó, hogy egy olyan kaliberű harcos, mint Bader, csak 15 ezer dollárt kap a Reeboktól meccsenként.
“35 ezer volt a legkevesebb, amit egy meccsért kaptam a Reebok-éra előtt (ez még az ültetőkártyán volt), de a szponzoraimmal ezt az összeget fel tudtam tornászni 80 ezerre.”

Bader nem kispályázik: az első meccsén egyből a promóció jelenlegi félnehézsúlyú bajnokával, Phil Davis-szel akar meccselni a trónért. Ennek van is aktualitása, hiszen 2015-ben egyszer már legyőzte őt – igaz, csak megosztott pontozással.
“Szerintem logikus, hogy egyből a bajnoki címért menjek a leigazolás után, szerintem nem sok ember szája sírna emiatt.”

A The Ultimate Fighter 8 bajnoka majd Fedor Emelianenkóval is szeretne farkasszemet nézni, és Tito Ortizzal (aki egyébként elvileg már visszavonult, de 2011-ben megverte Badert) is összeszűrné a levet, de mindenekelőtt a félnehézsúlyú bajnoki címet akarja.

A Bellator friss harcosa mesélt arról is, milyen érzés volt váltani:
“Elég keserédes. Egyrészt feldob, mert még sosem voltam a Bellatornál, másrészt szomorú, mert az egész karrierem a UFC-nél töltöttem. Izgatottan várom az új élményeket.”


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá