Daniel Cormier-nek tetszik az ötlet, hogy visszatérjen nehézsúlyba

Daniel Cormier-nek tetszik az ötlet, hogy visszatérjen nehézsúlyba


Daniel Cormier (19-1 MMA, 8-1 UFC) nehézsúlyban kezdte karrierjét és ugyan méretbeli hátrányban volt, mégis veretlen maradt ebben a súlycsoportban. Olyan skalpokat gyűjtött, mint Frank Mir, Roy Nelson és Josh Barnett.

Hogy visszatérne-e a nagyfiúk közé?
„Nagyszerű lenne, de jól meg kellene gondolnom és egy szilárd tervvel kellene előállnom. Mert ha bemegyek a ketrecbe Miocic vagy Ngannou ellen, úgy állok oda, hogy győzni akarok.”

Nem mintha félnehézben nem bizonyított volna. A két Jon Jones elleni vereségén kívül – amiből az utóbbi no contest lett Bonez doppingvétsége miatt – mindenkit megvert a súlycsoportban, olyan neveket, mint Alexander Gustafsson, Anthony Johnson vagy Anderson Silva.
„Már csak azért bunyózom, mert szeretem csinálni. A karrierem magáért beszél, úgy érzem, eleget tettem le az asztalra, már nem kergetek semmit.”

DC a ketrecen kívül is sikeres, hiszen a UFC egyik szakkommentátoraként már kilenc gálán dolgozott és nagyon élvezi. Az sem zavarja, hogy mémmé vált, mikor a Bonez elleni meccs után sírt interjú közben.
„Az emberek azt hiszik, zavar, mikor ezzel viccelődnek, pedig nem, bármikor kigúnyolom magam én is. Nemrég egy meccsen, amit közvetítettem, fejbe rúgták az egyik srácot és akkor is azt mondtam, hogy ugyan nem én vagyok a legjobb, ha fejrúgás-elleni védekezésről van szó, de a kéznek fenn kell lennie. Szerintem az ember nem vegye magát túl komolyan és remélem, nekem ez sikerül, hiszen volt, hogy Dana White a közvetítés közepén küldött sms-t, hogy jól végzem a munkám.”


Szólj hozzá