Dana White megüzente Khabibnak, hogy nincs kotlás a bajnoki címen
MMA

Dana White megüzente Khabibnak, hogy nincs kotlás a bajnoki címen


Az elmúlt időszakban nagy divat lett a dupla bajnoki cím, és ezzel együtt az is, hogy a súlycsoportok királyai hosszú hónapokig, gyakran évekig kotlanak az öveiken. Hol sérülés, hol másik súlycsoportban való szereplés miatt nem tudnak övet védeni a bajnokok.

Eddig a UFC úgymond meg is engedte ezt, de most bekeményítenek. Dana White már-már Robert Whittaker fosztásán gondolkodik, most pedig Khabib kapta meg a magáét.

Mint ismeretes, a Conor McGregort legyőző Nurma 9 hónap eltiltást kapott, bűntársai pedig 12-t. A bajnok pedig azt mondta, addig ő sem bunyózik, amíg társai tiltva vannak. Eredeti büntetése júniusban jár le, de ő úgy gondolja, hogy inkább novemberben, vagyis több, mint egy évvel a legutóbbi címvédése után tér vissza.

Nos, az ötlet iránt nem épp rajong a UFC főnöke, Dana White, aki meg is mondta a könnyűsúlyú veretlen GOAT-jelöltnek, hogy szépen kitalálta a dolgot, csak épp nem lesz belőle valóság. Magyarán nem fogja megengedni neki, hogy feltartsa a UFC legforróbb, legizgalmasabb divízióját.

“A srácok nem várhatnak ilyen sokat a meccsekkel, ha náluk van a cím. Nem tehetik meg, és kész. Szóval ha valóban novemberig akar várni, akkor valami mást kell kitalálnunk. Ott áll a sorban a címért Conor és Ferguson, és még sokan mások. Ott lesz a lehetőség, aki kapja, marja alapon. Szóval majd meglátjuk, mi lesz ebből."

Dana White, az MMA-rajongók nevében írom: köszönjük!!!


Szólj hozzá