Dana White megszüntetné a női pehelysúlyt, de Amanda Nunes nem engedi
MMA

Dana White megszüntetné a női pehelysúlyt, de Amanda Nunes nem engedi


Dana White nem is olyan régen ki akarta nyírni a legkisebb férfi súlycsoportot, a légsúlyt. A casual nézők nem nagyon akartak rátapadni a képernyőkre ezért a meccsekért, pedig itt vannak a leggyorsabb ütések és rúgások.

Végül Henry Cejudo egyezséget kötött a UFC főnökével. Azt mondta, amennyiben legyőzi T.J. Dillashaw-t, a légsúly marad. És így is lett, Cejudo TKO-val győzte le az agyonkokszolt TJ-t.

White ezúttal a női pehelysúlyt szeretné elkaszálni, ami elég sekélyes, mindössze öt (!!!) versenyző van a súlycsoportban, amit Amanda Nunes ural. A dupla bajnok nem szeretné, hogy ez megtörténjen:
"Dana véget szeretne vetni ennek a divíziónak, de azt mondtam neki, hogy amíg én vagyok a bajnok, azt akarom, hogy maradjon. Szerintem az a baj a súlycsoporttal, hogy nincsenek benne tehetséges lányok. Nehéz találni ügyes lányokat pehelysúlyban. Sokat kell dolgozniuk még, időre van szükségük. De biztos vagyok, hogy a UFC előbb-utóbb talál jó bunyósokat. Cris Cyborg-nak is találtak. Szerintem sokan jönnének fel ide harmatsúlyból, mert itt kényelmesebb nekik."

Meglátjuk, ez a nyilatkozat mire lesz elég. Amanda a legutóbbi két meccsén pehelysúlyban védett címet, szóval most logikusan a harmatsúly következne számára, mert ott 2019. decemberében bunyózott utoljára, kipontozva Germaine de Randamie-t.

A legtöbb rajongó a Nunes vs. Shevchenko trilógiát szeretné látni, Valentina az egyetlen lány jelenleg, akinek lenne esélye ellene harmatsúlyban.

Szerinted mi lesz a női pehelysúly sorsa?


Támogasd a munkánkat, mert ezzel segítesz!

Mi naprakészen tartunk a UFC és más küzdősportok, harcművészek fontos híreivel kapcsolatosan, Te pedig most segíthetsz, hogy ezt még sokáig csinálhassuk.

Legyen az kicsi vagy nagy mértékű támogatás, egyszeri vagy rendszeres, mi nagyon hálásak leszünk és nagyra értékeljük, hogy hozzájárulsz a TOTALDAMAGE Magazin jövőjéhez.

Válaszd ki a havi támogatás összegét

Válassz egy egyszeri támogatási összeget

Ft

Banki átutaláshoz szükséges adatok

Bankszámlaszám:
10300002-10606292-49020012

Cégadatok:
TOTALDAMAGE MEDIA KFT.
1037 Budapest, Jablonka út 83/a
Cégjegyzékszám: 01-09-179960
Adószám: 24743105-2-41Szólj hozzá